Een Schijf Formatteren Vanaf Een Opstartschijf

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Vanaf Een Opstartschijf
Een Schijf Formatteren Vanaf Een Opstartschijf
Anonim

Het formatteren van de schijf is vereist bij het installeren van een nieuw besturingssysteem. Dit proces wordt het gemakkelijkst gedaan met een opstartdiskette. In dit geval is de kwaliteit van de uitgevoerde opmaak gegarandeerd. Gewoonlijk wordt de systeemschijf geformatteerd, maar u kunt elk van de volumes formatteren met de hieronder beschreven methode.

Een schijf formatteren vanaf een opstartschijf
Een schijf formatteren vanaf een opstartschijf

Noodzakelijk

Opstartschijf

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de boot installeren vanaf de diskettedrive via het BIOS. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op. Druk na het eerste opstartscherm op "DELETE" of "F8". Het hangt alleen af van het model van uw BIOS. Zodra het blauwe scherm voor het laden van BIOS-parameters verschijnt, selecteert u het item "BOOT". Stel uw diskettestation in als de "FIRST" parameter. Druk op F10.

Stap 2

Nadat de computer opnieuw is opgestart, begint deze automatisch met het laden van de schijf die zich in het station bevindt. Dit zou een opstartbare schijf moeten zijn, een andere zal niet opstarten. Als uw schijf een specifiek programma heeft om met de harde schijf te werken, selecteer dit dan. Na een korte tijd zal het opstarten. Er verschijnt een venster waarin u lokale schijven en mogelijke bewerkingen daarop kunt selecteren. Selecteer de gewenste schijf en klik op de knop "Formatteren". Het proces zal starten.

Stap 3

Maar als u een nieuw systeem installeert, klikt u op het moment dat het opstartschijfmenu verschijnt op het item om het systeem te installeren. De apparaatcontrole wordt gestart. Een paar minuten na de controle wordt een venster geopend waarin u wordt gevraagd een schijf te selecteren om het systeem te installeren. Nadat u uw keuze hebt gemaakt, biedt het programma aan om de schijf te formatteren. Ben het met haar eens. Het formatteringsproces begint in de automatische modus. Het besturingssysteem wordt dan op de lege schijf geïnstalleerd.

Aanbevolen: