Een Windows-opstartschijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Windows-opstartschijf Maken
Een Windows-opstartschijf Maken

Video: Een Windows-opstartschijf Maken

Video: Een Windows-opstartschijf Maken
Video: windows installatie USB-stick maken 2024, Mei
Anonim

Het maken van een Windows-opstartschijf is niet zo moeilijk als het klinkt. Het kost alleen wat geduld en tijd. Voor opname heb je het volgende nodig: het bestand xpboot.bin, dat de bootloader zal zijn. En ook een programma voor het branden van schijven, zoals Nero Burning Rom (versie 5.5.7.8).

Een Windows-opstartschijf maken
Een Windows-opstartschijf maken

Noodzakelijk

computer, software voor het branden van schijven, schijf, windows

instructies:

Stap 1

Bepaal het type installatie. Het hangt af van het niveau van computervaardigheid. Voor beginners is er hun eigen manier om een opstartschijf te maken - een eenvoudige download van gespecialiseerde sites, maar dit heeft een klein nadeel, aangezien een dergelijke schijf een minimum aantal applicaties bevat - de meest populaire en gebruikte.

Stap 2

Voer het programma uit. Het kan elke versie van Nero zijn, of elke andere software voor het branden van schijven. Download het bestand xpboot.bin van internet. Maak na het downloaden een nieuw project door CD-Rom te selecteren. Let er vervolgens op dat het werk wordt uitgevoerd met het bestand xpboot.bin, dat vooraf moet worden gedownload. Geef het pad naar het opgegeven bestand op in het item Afbeeldingsbestand. Vergeet ook niet om "Geen emulatie" te selecteren en de waarde te wijzigen in 4 in het gedeelte "Aantal geladen sectoren".

Stap 3

Controleer de waarde op elk tabblad. Voer in de Russische versie van het besturingssysteem "WXPVOL_RU" in de velden Volumelabel, Systeemidentificatie, Volumeset, Toepassing in. Het volgende tabblad, waarin u enkele items moet wijzigen, is Branden. Hier markeren we zeker Write, Finalize CD, JustLink en Track-At-Once.

Stap 4

Wacht op het brandproces van de schijf. Klik na alle bovenstaande instellingen op "nieuw". Er verschijnt een gids voor je. Zoek daarin de hoofdmap van een bestaande schijf. In de root moet er een map i386 zijn, bestanden WIN51, WIN51IP, WIN51IP. SP1, WIN51IP. SP2, win51ip. SP3 en BOOTFONT. BIN. U kunt alles toevoegen wat u maar wilt aan de bestaande bestanden. Bijvoorbeeld stuurprogramma's, vereiste programma's.

Stap 5

Voltooi het project. Om dit te doen, sleept u bestanden en mappen naar CD-write. Start ten slotte gewoon het proces voor het branden van schijven. Zorg ervoor dat het project is afgerond en dat het niet meer mogelijk is om op schijf te branden. Hiermee is het maken van de opstartschijf voltooid.

Aanbevolen: