Een Opstartschijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Opstartschijf Branden
Een Opstartschijf Branden

Video: Een Opstartschijf Branden

Video: Een Opstartschijf Branden
Video: Schijfjes branden met True Burner 2024, Mei
Anonim

Om sommige programma's en applicaties te kunnen draaien voordat ze het besturingssysteem binnengaan, is het raadzaam om een opstartdiskette te maken. Om het te schrijven, moet je rekening houden met verschillende nuances.

Een opstartschijf branden
Een opstartschijf branden

Noodzakelijk

  • - Nero Burning Rom;
  • - Iso-bestand branden.

instructies:

Stap 1

Leer om te beginnen hoe u schijfafbeeldingen op dvd-media kunt branden. Dit is de gemakkelijkste methode. Hiervoor kunnen veel programma's worden gebruikt. Download en installeer als voorbeeld de populaire Nero Burning ROM-schijfmanager.

Stap 2

Voer het Nero.exe-bestand uit. Het programmavenster met de titel "Nieuw project" wordt op het scherm weergegeven. Selecteer het type schijf dat in het station is geïnstalleerd, zoals dvd. Selecteer dvd-rom (opstarten). Onderzoek het rechtermenu van het venster dat wordt geopend.

Stap 3

Markeer de optie Afbeeldingsbestand. Klik op de knop "Bladeren" en geef het schijfkopiebestand op dat u wilt branden. Houd er rekening mee dat na opname op de schijf niet de afbeelding wordt weergegeven, maar de bestanden die in het archief zijn opgeslagen.

Stap 4

Nadat u het gewenste bestand hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Nieuw". Voeg indien nodig extra bestanden en programma's toe. Let op de volgende nuance: in DOS-modus kunnen alleen die programma's en hulpprogramma's worden uitgevoerd die speciaal hiervoor zijn gemaakt.

Stap 5

Klik op de knop "Branden" op de hoofdwerkbalk van het programma om naar de gedetailleerde instellingen van de toekomstige schijf te gaan. Stel op het tabblad "Branden" de gewenste schijfopnamesnelheid in. Als u van plan bent deze opstartschijf met andere computers of laptops te gebruiken, stel dan niet de maximale schrijfsnelheid in. Dit kan leiden tot het onjuist lezen van sommige bestanden.

Stap 6

In sommige gevallen moet u de functie "Disc voltooien" activeren om er succesvol mee te kunnen werken. Schakel deze functie in. Om het proces van het branden van bestanden te starten, klikt u op de knop "Branden".

Stap 7

Als u geen gedetailleerde configuratie van de opnameparameters en de toevoeging van nieuwe hulpprogramma's nodig hebt, installeer dan het programma Iso File Burning. Voer deze app uit. Specificeer het pad naar het vereiste bestand, selecteer het station en klik op de knop ISO branden. Wacht tot het proces van het schrijven van bestanden is voltooid.

Aanbevolen: