Hoe Het .rar-bestand Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het .rar-bestand Uit Te Voeren
Hoe Het .rar-bestand Uit Te Voeren

Video: Hoe Het .rar-bestand Uit Te Voeren

Video: Hoe Het .rar-bestand Uit Te Voeren
Video: How to Extract RAR File in Windows 10? 2024, April
Anonim

U heeft een RAR-bestand ontvangen. Maar je was verrast toen je ontdekte dat de WinRAR-archiver die nodig is om het te openen, is betaald. En je moet het bestand openen. Wat te doen?

Hoe het.rar-bestand uit te voeren
Hoe het.rar-bestand uit te voeren

instructies:

Stap 1

Sommige RAR-archieven zijn zelfuitvoerend. Controleer een dergelijk bestand vooraf op virussen met een antivirusprogramma, of beter met de VirusTotal-service. Voer vervolgens in Windows het bestand op de gebruikelijke manier uit voor uitvoering en voer het op Linux uit met de Wine-emulator. Geef daarna de map op voor het uitpakken van de inhoud van het archief.

Stap 2

Als het bestand niet uitvoerbaar is, is de eenvoudigste manier om het uit te pakken het officiële gratis en platformonafhankelijke unrar-hulpprogramma te gebruiken. Het is beschikbaar voor veel besturingssystemen. Download de versie die is ontworpen voor uw besturingssysteem van de volgende pagina: https://www.rarlab.com/rar_add.htm Dit hulpprogramma kan alleen archieven uitpakken, maar geen nieuwe inpakken of bestaande wijzigingen aanbrengen. Plaats het bestand in een aparte map om het later gemakkelijker te maken om de uitgepakte bestanden terug te vinden, en voer vervolgens de opdracht uit: unrar x bestandsnaam.rar

Stap 3

Een andere manier om dergelijke archieven uit te pakken, is door een hulpprogramma van derden te gebruiken. Het heet 7-Zip. Dit programma kan ook alleen uitpakken met betrekking tot bestanden van het RAR-formaat, maar het ondersteunt het werken met verschillende andere archiefformaten, waaronder zijn eigen - 7Z, wat handig is als een archief in dit formaat naar u wordt verzonden. Download het van de volgende pagina: https://www.7-zip.org/ Kies de versie voor een 32-bits of 64-bits machine. Als je Linux gebruikt, gebruik dan de Wine-emulator om dit hulpprogramma te installeren en uit te voeren.

Stap 4

Onthoud dat bijna alle antivirusprogramma's in staat zijn om RAR-archieven te scannen zonder ze uit te pakken. In dit geval wordt de inhoud van het archief gecontroleerd, dat wil zeggen alle bestanden erin, ongeacht of het zelfstartend is of niet. De hierboven genoemde VirusTotal-service is ook in staat om dergelijke archieven te controleren.

Aanbevolen: