Hoe Het Vbs-script Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vbs-script Uit Te Voeren
Hoe Het Vbs-script Uit Te Voeren

Video: Hoe Het Vbs-script Uit Te Voeren

Video: Hoe Het Vbs-script Uit Te Voeren
Video: Hoe maak je een Vbs Script die uit zichzelf typt??? 2024, Mei
Anonim

Vbs-scripts worden meestal gebruikt om gegevens te verwerken, het systeem te beheren, met computer- en gebruikersaccounts te werken. Ze helpen ook om te communiceren met kantoortoepassingen, werken met databases. Al met al een onvervangbaar gebied voor elke programmeur.

Hoe het vbs-script uit te voeren
Hoe het vbs-script uit te voeren

instructies:

Stap 1

Voer het bestand met de extensie *.vbs uit door met de muis te dubbelklikken of noem het bij naam in de console. Ga hiervoor naar het start / run-menu en typ het pad naar het gewenste bestand in het venster dat wordt geopend. Dit is het meest voorkomende tekstdocument dat u eenvoudig kunt bewerken in een kladblok. Deze methode is het meest begrijpelijk en eenvoudig, maar soms, door bepaalde omstandigheden, werkt het niet (het systeem ondersteunt het formaat niet, de codering is mislukt, enz.).

Stap 2

Als het bestand met de extensie *.vbs niet wordt geopend, controleer dan op VBS-interpreters. Er zouden er twee in het systeem moeten zijn: console CScript en WScript met venster (samen zijn ze Windows Script Host of WSH). Ze zouden in theorie onmiddellijk samen met het systeem moeten worden geïnstalleerd, maar soms blijkt dat ze ofwel beschadigd zijn of helemaal niet geïnstalleerd zijn (misschien op oudere versies van systemen). Als er geen tolken beschikbaar zijn, installeer deze dan op uw computer en dubbelklik op het script om het uit te voeren.

Stap 3

Maak een tekstbestand zonder opmaak met de extensie txt. Kopieer deze tekst daar: Sub Run (ByVal sFile) Dim shellSet shell = CreateObject ("WScript. Shell") shell. Run Chr (34) & sFile & Chr (34), 1, falseSet shell = NothingEnd SubRun "C: / Program Bestanden / FileZilla FTP Client / filezilla.exe "Vervang natuurlijk het pad door uw uitvoerbare bestand. Hernoem vervolgens het eerder gemaakte txt-bestand naar de extensie vbs. Om het te controleren, dubbelklikt u erop met de muis en het programma start op het opgegeven pad.

Stap 4

Om naar de Windows Script Host-methode te verwijzen, geeft u het object en de methode op met de vereiste parameters (gescheiden door een punt). U specificeert ook WSH-eigenschappen, maar u kunt ze toewijzen en inlezen in variabelen en andere eigenschappen. Houd altijd rekening met het gegevenstype van eigenschappen en variabelen, anders geeft het script een foutmelding over incompatibiliteit van het gegevenstype.

Aanbevolen: