Hoe Het Hulpprogramma Voor Het Verwijderen Van Malware Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Hulpprogramma Voor Het Verwijderen Van Malware Uit Te Voeren
Hoe Het Hulpprogramma Voor Het Verwijderen Van Malware Uit Te Voeren

Video: Hoe Het Hulpprogramma Voor Het Verwijderen Van Malware Uit Te Voeren

Video: Ransomware verwijderen en bestanden 100% ontsleutelen [ALLES IN EEN] 2022, November
Anonim

De ontwikkelaars van het Windows-besturingssysteem hebben een hulpprogramma gemaakt waarmee u de meest voorkomende virusbestanden kunt verwijderen. Het hulpprogramma voor het verwijderen van malware scant uw computer alleen wanneer u dit hulpprogramma handmatig uitvoert.

Hoe het hulpprogramma voor het verwijderen van malware uit te voeren
Hoe het hulpprogramma voor het verwijderen van malware uit te voeren

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Opgemerkt moet worden dat dit hulpprogramma geen volwaardige antivirus is. Het voorkomt niet dat virussen het systeem binnendringen, maar verwijdert ze alleen als ze worden gevonden. Deze functie is niet beschikbaar op de volgende systemen: Windows Millenium, Windows 98 en NT 4.0.

Stap 2

Voer eerst de update van het besturingssysteem uit. Open hiervoor het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Ga naar het menu Systeem en beveiliging en selecteer het submenu Windows Update. Klik op de knop Controleren op updates. Klik na het voltooien van dit proces op de knop Downloaden. Wacht tot de vereiste updates zijn gedownload en geïnstalleerd.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op, open het menu Start en ga naar Uitvoeren. Voer in het veld dat verschijnt de opdracht mrt.exe in en druk op Enter. Na een tijdje wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Klik daarin op de knop "Volgende".

Stap 4

Geef het type systeemcontrole op. Als u het item "Quick Scan" selecteert, worden alleen systeembestanden en mappen geanalyseerd. Het uitvoeren van een volledige scan biedt een uitgebreide scan van alle schijfpartities. Dit is een vrij lang maar effectief proces. Als u ongeveer de locatie van de schadelijke bestanden weet, klikt u op het item "Aangepaste scan". Klik op de knop Map selecteren. Geef de map op waarin de geïnfecteerde bestanden zich vermoedelijk bevinden.

Stap 5

Klik op de knop "Volgende" en wacht tot het scannen van de opgegeven mappen is voltooid. Na een tijdje verschijnt er een bericht dat het programma klaar is met draaien. Ga naar het menu Gedetailleerde scanresultaten weergeven om een ​​lijst met verwijderde en vaste bestanden te bekijken. Klik op Voltooien om het hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software te sluiten. Om het programma in de offline modus uit te voeren, voert u de opdracht mrt.exe / Quiet in.

Populair per onderwerp