Hoe Een Statisch Ip-adres Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Statisch Ip-adres Te Krijgen
Hoe Een Statisch Ip-adres Te Krijgen

Video: Hoe Een Statisch Ip-adres Te Krijgen

Video: Hoe Een Statisch Ip-adres Te Krijgen
Video: Windows 10 - How to Find Your IP Address 2024, Mei
Anonim

De totale massa internetgebruikers gaat online met een dynamisch IP-adres. U kunt een permanent IP-adres krijgen door een aanvraag in te dienen om de service aan uw provider te koppelen. Een abonnee met een aangesloten statisch IP-adres heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere gebruikers met een dynamisch IP-adres.

Hoe een statisch ip-adres te krijgen
Hoe een statisch ip-adres te krijgen

instructies:

Stap 1

Een statisch extern IP-adres kan worden verkregen door een computergebruiker die een overeenkomst heeft gesloten met een provider voor het gebruik van internetdiensten. Bij het verbinden met internet ontvangt elke abonnee standaard een intern IP-adres dat de abonnee identificeert in het lokale netwerk van de provider en een extern dynamisch IP-adres dat dient als identificatie in het wereldwijde netwerk.

Stap 2

U kunt uw wens kenbaar maken om een statisch IP-adres toe te wijzen bij het maken van een aanvraag voor verbinding met internet. Ongeacht waar u de aanvraag invult, op het kantoor van het bedrijf of thuis, het aanvraagformulier bevat kolommen waarin u bovendien de verbinding van een statisch IP-adres kunt markeren. Afhankelijk van de structuur van het formulier kunt u dit vakje aanvinken of het gewenste type IP-adres onderstrepen.

Stap 3

Sommige providers komen hun abonnees halverwege tegemoet en maken de procedure voor het aansluiten van een IP-adres eenvoudiger. Na de website van het bedrijf te hebben bezocht, kan de gebruiker zijn persoonlijke account invoeren en, in de interne vorm van het account, de toewijzing van een statisch IP-adres aanvragen.

Stap 4

Als u niet gewend bent om uw persoonlijke account te gebruiken of het wijzigen van het IP-adres niet is voorzien door de website van de provider, dient u een aanvraag in via de telefoon van het bedrijf. Bel de technische ondersteuning van de provider en vertel de operator over uw wens om een ander type IP-adres te krijgen.

Stap 5

Deze dienst wordt in de regel tegen betaling geleverd, volgens het geldende tarief van het providerbedrijf. De serviceverbinding zelf kan betaald of gratis zijn. Maar in de toekomst zult u abonnementskosten moeten betalen, hetzij voor elke maand dat u de service gebruikt, hetzij voor elke dag.

Stap 6

Het toewijzen van een extern statisch IP-adres kan enige tijd duren. In de regel wordt u na enkele uren geïnformeerd over de fysieke mogelijkheid om een IP-adres aan te sluiten. De verbinding zelf kan een dag tot 15 dagen duren, afhankelijk van de regels die de provider stelt.

Aanbevolen: