Hoe Een D-link Dir 320-router Te Configureren Met Een Statisch Ip

Inhoudsopgave:

Hoe Een D-link Dir 320-router Te Configureren Met Een Statisch Ip
Hoe Een D-link Dir 320-router Te Configureren Met Een Statisch Ip

Video: Hoe Een D-link Dir 320-router Te Configureren Met Een Statisch Ip

Video: Hoe Een D-link Dir 320-router Te Configureren Met Een Statisch Ip
Video: Statische IP instellen op D-Link Wifi-router 2024, Mei
Anonim

D-Link DIR-320 router is een van de meest populaire routers. Het apparaat wordt meestal gebruikt in appartementen en kleine kantoren en onderscheidt zich door de stabiliteit van zijn werking, evenals het gemak van het paneel voor het instellen van de verbindingsparameters.

Hoe een D-link dir 320-router te configureren met een statisch ip
Hoe een D-link dir 320-router te configureren met een statisch ip

Routerverbinding

Plaats de router in een ruimte in de buurt van de computer, zodat de kabel van je internetverbinding het apparaat bereikt en stevig vastzit in de meest linkse WAN-poort. U moet de router ook verbinden met de computer van waaruit de bekabelde verbinding wordt geconfigureerd, als er geen Wi-Fi-module of netwerkkaart is voor draadloze toegang. Verbinding kan worden gemaakt met behulp van een patchkabel, die ook in één set wordt geleverd samen met de DIR-320.

Sluit de router aan op de voeding met behulp van de adapter die bij het apparaat is geleverd. Klik op de aan/uit-knop, die zich ook aan de linkerkant van het apparaat bevindt. Als de kabel correct is aangesloten, zullen meerdere indicatoren op het voorpaneel oplichten.

Als u de verbinding tot stand brengt met een computer zonder Wi-Fi-module, configureert u ook de verbindingsparameters in het systeem. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" van uw computer, waar u "Netwerk en internet" - "Netwerkcentrum" - "Adapterinstellingen wijzigen" selecteert. Klik met de rechtermuisknop op de actieve Local Area Connection-snelkoppeling en selecteer vervolgens Eigenschappen. Klik met de linkermuisknop op het item "Internet Protocol versie 4", en klik vervolgens opnieuw op "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt "Automatisch een IP-adres verkrijgen" en "DNS-servers automatisch verkrijgen", klik vervolgens op "OK" en sluit alle andere vensters.

Als u de router draadloos wilt configureren, selecteert u na het inschakelen van de router op het netwerk in de lijst met beschikbare draadloze verbindingen op uw computer waarvan u de installatie uitvoert de naam D-Link DIR-320 en maakt u verbinding

Netwerk configuratie

Open uw programma waarmee u op internet surft en voer 192.168.0.1 in de adresbalk in. Voer vervolgens admin in het veld Gebruikersnaam in. Geef ook dezelfde beheerderscombinatie op als het wachtwoord. Wanneer u wordt gevraagd om de toegangsinstellingen te wijzigen, geeft u uw nieuwe willekeurige wachtwoord op, dat later zal worden gebruikt om toegang te krijgen tot het configuratiescherm.

Ga naar het menu "Netwerk" - "Verbindingen". Klik op de WAN-regel in de onderstaande tabel. Selecteer in de lijst met geopende parameters "Verbindingstype" - IPoE. Laat een vinkje voor de regel "Toestaan". Schakel in het gedeelte "IP-instellingen" het selectievakje "Automatisch een IP-adres verkrijgen" uit en voer het IP-adres, het netmasker en de gateway in die door uw ISP zijn verstrekt. Schakel ook het selectievakje "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen" uit en voer de DNS-parameters in die door uw ISP zijn verstrekt.

Klik na het instellen van deze parameters op "Opslaan". Klik ook in de rechterbovenhoek tegenover de regel "Apparaatconfiguratie is gewijzigd" op de knop "Opslaan". Daarna kunt u controleren of uw internetverbinding werkt. Als het netwerk werkt, vergeet dan niet om de instellingen van het toegangspunt in de Wi-Fi-sectie te wijzigen, met vermelding van de coderingssleutel (wachtwoord voor toegang tot Wi-Fi) en de nieuwe verbindingsnaam.

Aanbevolen: