Een Lijst Van Alle Bestanden In Een Map Krijgen A

Inhoudsopgave:

Een Lijst Van Alle Bestanden In Een Map Krijgen A
Een Lijst Van Alle Bestanden In Een Map Krijgen A

Video: Een Lijst Van Alle Bestanden In Een Map Krijgen A

Video: Een Lijst Van Alle Bestanden In Een Map Krijgen A
Video: Bestanden uit een map verzamelen in een Excel-lijst met PowerQuery 2024, April
Anonim

Het is niet duidelijk waarom er al meer dan anderhalf decennium geen commando in de Windows Verkenner is verschenen waarmee je een lijst met bestanden kunt krijgen om er verder mee te werken. U kunt deze bewerking implementeren met behulp van catalogiseringssoftware van derden. Als u echter niet over een dergelijke mogelijkheid beschikt, kunt u de overblijfselen van het DOS-besturingssysteem gebruiken dat in Windows bestond voordat de grafische interface verscheen.

Een lijst van alle bestanden in een map krijgen a
Een lijst van alle bestanden in een map krijgen a

instructies:

Stap 1

Gebruik de opdracht DOS dir als de map minder bestanden bevat. De opdracht kan de lijst uitvoeren naar een terminalvenster of naar een tekstbestand. Het is niet aan te raden om uitvoer naar een bestand te gebruiken, aangezien het schrijven DOS-codering zal gebruiken, en als resultaat vervangt u het probleem van het verkrijgen van de lijst door het probleem van het converteren naar een leesbare codering. Het display heeft dit nadeel niet, maar het terminalvenster heeft slechts 333 regels geheugen - dit beperkt de lengte van de lijst.

Stap 2

Open een Windows-opdrachtpromptterminal. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie WIN + R of opent u het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteert u de opdracht "Uitvoeren". Typ cmd in het dialoogvenster voor het starten van het programma en druk op Enter of klik op de knop "OK". De DOS-emulator wordt geopend in een apart venster.

Stap 3

Typ dir gevolgd door een spatie en het volledige pad naar de map waarvan u de inhoud wilt weergeven. Er is een eenvoudigere manier dan het handmatig invoeren van het adresboek - kopieer het pad in de adresbalk van Windows Verkenner. U kunt het starten door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door op de sneltoets WIN + E te drukken. Navigeer naar de gewenste map in Verkenner, selecteer het volledige pad ernaartoe in de adresbalk en kopieer (CTRL + C). Schakel vervolgens over naar de opdrachtregelterminal, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de regel "Plakken" in het contextmenu.

Stap 4

Druk op de Enter-toets. De DOS-emulator voert de opdracht uit en geeft een tabel weer met de inhoud van de map die u in het terminalvenster hebt opgegeven. Naast de naam, datum en tijd van aanmaak van elk bestand, geeft de tabel ook de grootte aan, maar in hexadecimaal systeem.

Stap 5

Voor verder werk met de lijst kan deze worden gekopieerd en overgebracht naar elke tekst- of spreadsheeteditor. Selecteer hiervoor alle regels in het terminalvenster - helaas is een gedeeltelijke selectie hier niet beschikbaar. Klik met de rechtermuisknop op het terminalvenster en kies Alles selecteren in het menu. Druk op de Enter-toets om de geselecteerde regels naar het computergeheugen te kopiëren. Schakel vervolgens over naar een teksteditor en plak de gekopieerde gegevens op de gewenste pagina door op de sneltoets CTRL + V te drukken.

Aanbevolen: