Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Modem Te Krijgen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Modem Te Krijgen?
Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Modem Te Krijgen?

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Modem Te Krijgen?

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Modem Te Krijgen?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, April
Anonim

Een modem is een apparaat waarmee u toegang heeft tot internet. Voor een correcte werking hebt u een bestand nodig dat de eigenschappen ervan registreert en een model in het besturingssysteem, een stuurprogramma genaamd.

Hoe een stuurprogramma voor een modem te krijgen?
Hoe een stuurprogramma voor een modem te krijgen?

instructies:

Stap 1

Er zijn enkele typen modems die automatisch door het systeem worden gedetecteerd. Maar ook als Windows een driver uit de standaardlijst gebruikt, bestaat de kans dat de modem niet goed werkt. Om dit te voorkomen, kijkt u goed naar de inhoud van de doos waarin het apparaat zich bevond. Als er een schijf met de meegeleverde software is, plaatst u deze in het station en installeert u de software vanuit de map Driver. De schijf kan ook autorun hebben, waarin u de regel met het label Driver moet selecteren.

Stap 2

Als u het moeilijk vindt om het stuurprogramma vanaf de schijf te installeren, gebruikt u Windows Apparaatbeheer. Selecteer het pictogram "Computer" op het bureaublad en druk op Alt + Enter of selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Er wordt een configuratiescherm geopend met de instellingen van uw computer en besturingssysteem. Klik in de linkerbovenhoek op Apparaatbeheer. Selecteer uw modem in de lijst met apparaten. Als het niet is gedefinieerd, staat er een uitroepteken ernaast. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Stuurprogramma bijwerken" in het menu. Doe dan alsof u het stuurprogramma wilt vinden via een zoekopdracht op uw computer. Geef het pad naar de schijf op zodat het systeem vanaf de schijf moet zoeken.

Stap 3

Als u geen stuurprogrammaschijf hebt of deze beschadigd is, controleer dan de apparaatnaam en de exacte etikettering. Vraag een vriend met een internetverbinding om hulp en download het stuurprogramma van de officiële website van de fabrikant.

Stap 4

Als u een USB-modem heeft gekocht, lees dan de gebruikershandleiding. Het is waarschijnlijk dat alle benodigde stuurprogramma's automatisch worden geïnstalleerd wanneer het apparaat wordt aangesloten op de USB-ingang.

Aanbevolen: