Hoe Statisch IP Dynamisch Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Statisch IP Dynamisch Te Maken?
Hoe Statisch IP Dynamisch Te Maken?

Video: Hoe Statisch IP Dynamisch Te Maken?

Video: Hoe Statisch IP Dynamisch Te Maken?
Video: DHCP Explained - протокол динамической конфигурации хоста 2024, Mei
Anonim

Vaak worden dynamische IP-adressen gebruikt om het configureren van lokale netwerken te versnellen. Hierdoor kunnen computers snel adressen van het gewenste bereik verkrijgen wanneer ze zijn aangesloten op een server of netwerkapparatuur.

Hoe statisch IP dynamisch te maken?
Hoe statisch IP dynamisch te maken?

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Om het gebruik van een statisch IP-adres uit te schakelen, moet u de bedrijfsparameters van een specifieke netwerkadapter wijzigen. Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Netwerk en internet". Open het menu Netwerkcentrum. Zoek het item "Adapterinstellingen wijzigen" in het linkerdeel van het menu dat wordt geopend en open het.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste netwerkkaart (lokaal netwerk). Markeer TCP / IPv4-internetprotocol. Klik op de knop Eigenschappen en wacht tot het nieuwe menu wordt geopend. Klik op het item "Automatisch een IP-adres verkrijgen". Als u niet zelf een internettoegangsserver hoeft te kiezen, activeer dan op dezelfde manier het item "DNS-serveradres automatisch verkrijgen". Klik op OK om uw instellingen op te slaan.

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt, opent u het menu Start en plaatst u de muisaanwijzer op het item Netwerkverbindingen. Selecteer in het uitgevouwen menu het item "Toon alle verbindingen". Herhaal de procedure beschreven in de vorige stap. Selecteer het internetprotocol TCP / IP omdat: in Windows XP is er geen onderverdeling in v4 en v6.

Stap 4

Als u een router of switch gebruikt om een netwerk te maken, zorg er dan voor dat de netwerkapparatuur DHCP heeft ingeschakeld. Zij is het die verantwoordelijk is voor de distributie van IP-adressen tussen computers. Open de webinterface van de router door het IP-adres in de browser in te voeren.

Stap 5

Ga naar het WAN-menu, vink het selectievakje naast de functie aan of stel de parameter Enable ervoor in. Sla de instellingen op en start het apparaat opnieuw op. Onthoud dat het gebruik van dynamische adressen niet altijd handig is. De geselecteerde computers krijgen elke keer dat ze opnieuw worden opgestart een nieuw adres, wat het moeilijk kan maken om toegang te krijgen tot gedeelde bronnen.

Aanbevolen: