Hoe Een Computermuis Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computermuis Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Computermuis Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Computermuis Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Computermuis Uit Elkaar Te Halen
Video: Computer demonteren met uitleg per onderdeel 2024, Mei
Anonim

Soms werkt een computermuis ineens niet meer. Dit komt door schuren van de kabel in de buurt van de behuizing zelf. In een dergelijke situatie heb je twee opties: koop een nieuwe muis of probeer de oude te repareren.

Hoe een computermuis uit elkaar te halen
Hoe een computermuis uit elkaar te halen

instructies:

Stap 1

Koppel de muis los van de pc. Neem een kleine kruiskopschroevendraaier om de computermuis uit elkaar te halen. Zoek de bevestigingsschroeven aan de onderkant. Draai ze los met een schroevendraaier.

Stap 2

Probeer vervolgens het deksel van de topkoffer te verwijderen. Wrik het los met een dun, scherp voorwerp vanaf de kant tegenover de kabelingang van de muis. Als de behuizing niet wil wijken, zijn er verborgen schroeven. Ze bevinden zich meestal onder de rubberen voetjes van de muis. Verwijder de elastiekjes uit de gaten. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de resterende schroeven te verwijderen.

Stap 3

Kijk onder de stickers. Daar kunnen ook bevestigingsschroeven verborgen zijn. Houd er rekening mee dat u de sticker alleen kunt beschadigen als de garantieperiode is verstreken. Anders is het niet mogelijk om uw computermuis bij het servicecentrum te repareren.

Stap 4

Bewaar de rubberen voetjes, want het zal erg onhandig zijn om de muis zonder deze te gebruiken. Om de muis te demonteren, verwijdert u dus de bovenkant van de behuizing. Pak de scroller uit. Het is meestal uitgerust met een as die aan één kant in een gespleten verbinding is bevestigd. Het andere uiteinde van de as moet in de boring van de encoder passen.

Stap 5

Til de as over de spil en verwijder deze uit het gat. Verwijder alle schroeven waarmee het bord vastzit. Vouw vervolgens de vergrendelingen terug. Verwijder vervolgens de optische overlay en lens van het bord. Laat de meerpolige connector op dezelfde plaats zitten. Neem een draadknipper, knip de draad door voordat deze in het lichaam gaat.

Stap 6

Knip het beschadigde stuk kabel af om de muis te repareren. Strip vervolgens de contacten. Neem een soldeerbout. Afhankelijk van de kleuren van de pinnen, soldeer je ze aan de multi-pins connector in de muisbehuizing. Sluit hem vervolgens aan op uw computer. Kijk of de LED aan is en of er een reactie is op het draaien van de scroller.

Stap 7

Daarna kunt u de lens weer op zijn oorspronkelijke plaats terugzetten en controleren of er een reactie is op beweging. Als de muis goed werkt, zet u hem weer in elkaar. Zo niet, controleer dan de juiste soldeerbout op de meerpolige connector. Mogelijk hebt u een jumper tussen de pinnen gelaten.

Aanbevolen: