Hoe Een Laptop Veilig Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Veilig Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Laptop Veilig Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptop Veilig Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptop Veilig Uit Elkaar Te Halen
Video: download youtube app on laptop pc windows for free | how to download youtube on pc 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat wil elke laptopbezitter zijn ijzeren vriend demonteren. De redenen kunnen verschillen, iemand wil het geheugen uitbreiden, iemand werd geadviseerd om het stofvrij te maken, maar in ieder geval kun je niet zonder de details van het demonteren van laptops te kennen.

Het demonteren van een laptop is een serieuze en verantwoorde aangelegenheid
Het demonteren van een laptop is een serieuze en verantwoorde aangelegenheid

instructies:

Stap 1

Een laptop is een complexer en compacter systeem dan een conventionele computertoren, en bij het demonteren moet je heel voorzichtig zijn om het apparaat niet te breken en onbruikbaar te maken. Het demonteren van een laptop moet beginnen met een grondig extern onderzoek. Draai de laptop ondersteboven. Aan de onderkant ziet u hoezen, waaronder verschillende randmodules worden verborgen - RAM, harde schijf, Wi-Fi-module en andere. De eerste stap is het verwijderen van de batterij. Zelfs als u uw laptop eerder van het netwerk hebt losgekoppeld, kunnen veel van de knooppunten worden geactiveerd. Verwijder alle schroeven die u kunt zien en zorg ervoor dat u de schroeven die verborgen zijn onder de modulaire afdekkingen en de batterij niet uit het oog verliest.

Stap 2

Nu moet u alle zichtbare apparaten verwijderen. De harde schijf wordt meestal verwijderd door deze van de connector weg te schuiven. Sommige schijven hebben mogelijk een speciaal tabblad om deze taak gemakkelijker te maken. De volgende stap is om het schijfstation te verwijderen, de schroeven voor de bevestiging bevinden zich aan de onderkant, maar in sommige gevallen kan het extra bevestigingen onder het toetsenbord hebben, en dan moet u het verwijderen van het station uitstellen. Koppel de stroomkabels van de processorkoeler en Wi-Fi-module los, verwijder de koeler. De noodzaak voor het periodiek reinigen van de koeler tegen stof kan ontstaan, zelfs als u in een schone, geventileerde ruimte werkt. U zult versteld staan van het stof dat zich op de ventilator heeft verzameld. Als de koeler uw doel was, moet de laptop na het reinigen in de omgekeerde volgorde van demontage worden gemonteerd.

Stap 3

Maar zo'n reiniging helpt niet altijd, soms is het nodig om het koellichaam schoon te maken en de koelpasta op het processorkristal bij te werken. Verwijder de schroeven waarmee de radiator is bevestigd. Meestal wordt het koellichaam vastgezet met 4 schroeven en een ervan is verborgen onder de garantiesticker. Als de oude koelpasta is opgedroogd, kan het wat moeite kosten om het koellichaam van de processor te scheiden, maar denk eraan, wees voorzichtig - al uw brute kracht kan uw computer volledig verpesten. Dit voltooit het werk met de onderkant en draait de laptop naar zijn normale positie. Alle andere bevestigingsschroeven bevinden zich onder het toetsenbord; bij verschillende laptops wordt het toetsenbord op verschillende manieren verwijderd, maar bij nadere inspectie hebben ze allemaal groeven en vergrendelingen waarmee het toetsenbord van de laptop kan worden verwijderd. Koppel de toetsenbordkabel los. Als u bij de matrix wilt komen, moet u de bovenklep van de laptop verwijderen. Vergeet niet de matrixkabel los te koppelen voordat u dit doet. Onderzoek de laptop op verborgen schroeven, draai ze los. Verwijder de bovenklep. De matrix zelf is met schroeven aan de behuizing bevestigd; tijdens demontage wordt het ook mogelijk om toegang te krijgen tot de omvormer.

Stap 4

Om het scherm te verwijderen, moet u de doppen rond de omtrek van het scherm verwijderen, de schroeven eronder losdraaien en voorzichtig het frame van het scherm verwijderen. Door de lintkabel terug te gooien, kunt u de displaymatrix eenvoudig van de laptop verwijderen. De mate waarin een laptop wordt gedemonteerd, hangt af van uw uiteindelijke doelen, maar onthoud dat u precies moet weten waarvoor u demonteert. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, is het beter om contact op te nemen met een speciale reparatieservice, de specialisten die daar werken, zullen de demontage veel sneller en beter aankunnen, en vooral, ze zullen de computer niet beschadigen vanwege het ontbreken van de nodige ervaring.

Aanbevolen: