Hoe Een Asus-laptop Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Asus-laptop Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Asus-laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Asus-laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Asus-laptop Uit Elkaar Te Halen
Video: ASUS A555L Battery Replacing. 2024, Mei
Anonim

Vanwege het verschijnen van bepaalde taken bij het werken met een laptop, wordt het soms nodig om deze volledig te demonteren. U moet bijvoorbeeld een RAM-balk toevoegen (het oude geheugen vervangen door een nieuw) of de laptop stofvrij maken. De Asus K50IJ is als testexemplaar genomen, de indeling van deze laptop is perfect voor de meeste Asus K-serie modellen.

Hoe een Asus-laptop uit elkaar te halen
Hoe een Asus-laptop uit elkaar te halen

Het is nodig

Asus K50IJ laptop, "+" schroevendraaier, dunne schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat de laptop is uitgeschakeld. Als u dit niet hebt gedaan, moet u deze volledig spanningsloos maken door de stekker uit het stopcontact en de accu te halen. Dit kan door de laptop om te draaien, op het deksel te plaatsen en één schroef te verwijderen.

Stap 2

Aan de achterkant moet je de vier schroeven losdraaien. Draai de laptop vervolgens weer om en plaats hem op het deksel. Trek de onderkant van de laptop voorzichtig weg van de batterij. Hierdoor heb je toegang tot bijna alle componenten van de laptop: processor met ventilator, dvd-station, CMOS-batterij, werkgeheugen en harde schijf.

Stap 3

Het dvd-station wordt met één schroef vastgezet, schroef het los en verwijder het station uit de laptoptas. Om de harde schijf te verwijderen, verwijdert u eenvoudig de vier schroeven waarmee de metalen plaat erboven vastzit. Vergeet niet de aansluitdraden te verwijderen.

Stap 4

Om de RAM-modules te ontgrendelen, drukt u op de vergrendelingen aan beide zijden van de steunen, de sleuf met de geheugenbalk zal 30 graden stijgen. Het blijft alleen om het uit te pakken.

Stap 5

Om de ventilator te verwijderen, die luchtinlaat produceert, is het noodzakelijk om 3 schroeven los te draaien en de verbindingskabel te demonteren. Alle interne componenten die van onderaf voor ons toegankelijk waren, zijn volledig verwijderd.

Stap 6

Draai de laptop om. Om het toetsenbord te verwijderen, drukt u met een scherp voorwerp op de vergrendelingen die zich dichter bij de monitor bevinden. Til vervolgens het toetsenbord op en plaats het in uw handpalm. U moet de lintkabel loskoppelen die het moederbord en het toetsenbord verbindt. Hier moet je uiterst voorzichtig zijn om de trein niet te vervormen, deze is standaard geblokkeerd. U moet de lintkabelvergrendelingen (op het moederbord) 2 mm naar links schuiven, maar niet meer. In deze positie kan de kabel eenvoudig worden verwijderd.

Aanbevolen: