Hoe Een Harde Schijf Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Harde Schijf Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Harde Schijf Uit Elkaar Te Halen

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, December
Anonim

Veel beginnende gebruikers die het waagden om een ​​harde schijf te repareren, begrijpen niet wat ze met een schijf kunnen doen als ze deze thuis openen. Bij het assembleren van een harde schijf in productie, ontstaat er een vacuüm in de doos, waardoor deze lang kan werken. Een harde schijf wordt onbruikbaar na een paar seconden blootstelling aan lucht. Ervaren gebruikers van pc's demonteren een behuizing van een harde schijf alleen als ze er zeker van zijn dat de harde schijf niet werkt.

Hoe een harde schijf uit elkaar te halen
Hoe een harde schijf uit elkaar te halen

Het is nodig

Harde schijf, "+" schroevendraaier, zeskant

instructies:

Stap 1

Het demonteren van de harde schijf begint met het verwijderen van de besturingskaart. De besturingskaart is een gewone printplaat waarop een set onderdelen, waaronder moderne geheugenchips, is gesoldeerd. Afhankelijk van het type harde schijf hebt u een schroevendraaier of een zeskant nodig om deze te verwijderen. Verwijder de 3 hoofdschroeven en verwijder vervolgens de besturingskaart van de harde schijf.

Stap 2

Onder de besturingskaart bevindt zich de kap van de harde schijf, waaronder de hele harde schijf zit, die je waarschijnlijk vaak hebt gezien op foto's die zijn gemaakt door andere gebruikers van kapotte harde schijven. Verwijder de 7 schroeven en verwijder vervolgens de kap van de harde schijf. De hoofdtaak van het demonteren van de harde schijf is nu voltooid. Als je een harde schijf uit elkaar haalt voor de onderdelen die erin zitten, ga dan verder.

Stap 3

Alle andere onderdelen: filter, koppen en schijven kunnen worden gedemonteerd met een schroevendraaier. Wees voorzichtig bij het demonteren van het kopmechanisme van de harde schijf - ze zijn uitgerust met krachtige magneten, u kunt uw vinger bekneld raken. Nadat u de "platen" van de harde schijf hebt verwijderd, kunt u ervoor zorgen dat hun oppervlak gemakkelijk door een voorwerp kan worden bekrast. Het aantal koppen op een harde schijf is twee keer zoveel als het aantal "pannenkoeken". Als er dus 4 "pannenkoeken" op uw harde schijf zouden staan, zal het aantal koppen dus 8 zijn.

Populair per onderwerp