Hoe Een Laptop Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptop Uit Elkaar Te Halen
Video: How to Disassemble a Laptop Acer Aspire E15 Series E5 Upgrade RAM HDD Cleaning Cooling Fan 2024, Maart
Anonim

Demontage van een laptop is verdeeld in compleet en incompleet. De eerste wordt uitgevoerd bij het vervangen van geheugenmodules, harde schijf en optische drive. De tweede is nodig om de resterende knooppunten van de computer te onderhouden.

Hoe een laptop uit elkaar te halen
Hoe een laptop uit elkaar te halen

instructies:

Stap 1

Ongeacht of u de laptop, compleet of incompleet, wilt demonteren, voordat u aan het werk gaat, moet u ervoor zorgen dat u de voeding en alle randapparatuur loskoppelt van de machine en vervolgens de batterij verwijdert.

Stap 2

Voor gedeeltelijke demontage draait u alle schroeven los waarmee de kap over de geheugenmodules is bevestigd en verwijdert u deze. Duw vervolgens de hendels terug waarmee de cassettes van de harde schijf en het optische station zijn vastgezet en trek de cassettes naar u toe. Verwijder de schroeven waarmee de stations in de cassettes zijn bevestigd en verwijder ze. Vervang alle onderdelen die defect zijn of gemoderniseerd moeten worden en zet de machine vervolgens in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Als slechts één onderdeel moet worden vervangen, is het niet nodig om de rest te verwijderen.

Stap 3

Om het koellichaam van de processor schoon te maken, moeten sommige laptops volledig worden gedemonteerd, terwijl andere hiervoor een speciaal compartiment hebben. In het tweede geval, draai de schroeven los waarmee het deksel van dit compartiment is bevestigd, verwijder het en blaas vervolgens de radiator door. Plaats vervolgens het deksel terug.

Stap 4

Begin een volledige demontage door alle componenten te verwijderen die toegankelijk zijn tijdens een gedeeltelijke demontage. Verwijder vervolgens de twee afdekkingen die zich boven de schermscharnieren bevinden. Wrik de rand tussen het scherm en het toetsenbord omhoog en haal deze voorzichtig uit elkaar. Verwijder de schroeven waarmee de connector is bevestigd waarmee het schild is verbonden en koppel deze los van het moederbord. Verwijder vervolgens, na het verwijderen van nog vier schroeven, het schild zelf. De wifi-antennekabel blijft de laptop verbinden met het scherm - je komt later bij de connector. Til het toetsenbord op en koppel de lintkabel los. Er kunnen extra slots voor geheugenmodules onder zitten - verwijder deze ook.

Stap 5

Verwijder alle schroeven onder het toetsenbord en aan de achterkant van de laptop. Scheid de bovenklep, til deze voorzichtig op en koppel de touchpadkabel los. Daarna komen er extra schroeven beschikbaar waarmee het moederbord wordt vastgezet. Schroef ze ook los. Verwijder het moederbord en reinig indien nodig de warmteafleider van de processor. Vervang defecte onderdelen (processor, WiFi-module, Bluetooth, videokaart, etc.). De procedure voor het vervangen van de processor verschilt niet veel van die in een desktopcomputer (als de processor in de socket wordt gestoken en niet wordt gesoldeerd). Vergeet daarna niet je koelpasta bij te werken.

Stap 6

Zet de machine weer in omgekeerde volgorde in elkaar, denk eraan alle kabels aan te sluiten en alle schroeven vast te draaien. Zet uw computer aan en test deze.

Aanbevolen: