Hoe Een Laptopvoeding Uit Elkaar Te Halen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopvoeding Uit Elkaar Te Halen?
Hoe Een Laptopvoeding Uit Elkaar Te Halen?

Video: Hoe Een Laptopvoeding Uit Elkaar Te Halen?

Video: Hoe Een Laptopvoeding Uit Elkaar Te Halen?
Video: laptop charger repairing 2024, Mei
Anonim

De voeding wordt meestal gebruikt om de batterij op te laden en de laptop van stroom te voorzien in plaats van de batterij. Meestal is dit een externe eenheid, waarvoor geen enkele standaard bestaat, en de voedingseenheden zelf zijn in de regel niet uitwisselbaar. Er zijn situaties waarin u de laptopvoeding moet demonteren (in de meeste gevallen de draad "kortsluiting"). Op het eerste gezicht is dit niet eenvoudig om te doen, omdat alle componenten van het blok zeer goed op elkaar zijn afgestemd en vastgemaakt.

Hoe een laptopvoeding uit elkaar te halen
Hoe een laptopvoeding uit elkaar te halen

Het is nodig

  • - Stroomvoorziening;
  • - scalpel;
  • - schroevendraaier;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Open eerst de oplaadcassette - plaats de scalpel op de verzegelde naad van de oplader en tik zachtjes op de scalpel om het plastic van de naad aan één kant volledig door te snijden. Het blok moet bij de naden worden geopend, maar dit moet heel voorzichtig gebeuren, omdat de ene kant een ribbe is en de andere een groef. Het is niet nodig om naar binnen te drukken, het is nodig om de zijkant zonder rib te betasten en voorzichtig te scheiden.

Stap 2

Het moeilijkste is het snijden van het eerste gat. Neem hiervoor de dunste en smalste schroevendraaier en verwarm deze. Installeer vervolgens een schroevendraaier op de naad van het blok en druk voorzichtig totdat u een kenmerkende klik hoort. Begin vervolgens met het verplaatsen van de schroevendraaier langs de naad totdat het opladen zichzelf opent. Vaak zijn er opladers die niet makkelijk te openen zijn: dit zijn de PSU's van Asus, Acer, Hp, Dell en anderen. Opladers voor Apple Macbooks worden op dezelfde manier geopend, behalve dat ze niet zijn gelijmd, maar op een speciale manier zijn verbonden, maar wanneer ze worden geopend, lijdt ook hun uiterlijk.

Stap 3

Zoek nu de oorzaak van de storing, controleer de spanning aan de uitgang van het bord. Als alles in orde is, zoek dan verder naar het probleem. Verwijder de metalen behuizing door deze los te solderen van de opladerkaart. Knip de rubberen stop van de plug door. Knip daarna de overtollige draden af, soldeer de hele draden aan de connector en soldeer deze opnieuw. De voeding voor weer is klaar om te werken en het apparaat op te laden. Als de voeding zorgvuldig wordt gedemonteerd, zal deze niet ernstig worden beschadigd en blijft het uiterlijk nog steeds perfect.

Aanbevolen: