Hoe Schijf C . Te Hernoemen

Inhoudsopgave:

Hoe Schijf C . Te Hernoemen
Hoe Schijf C . Te Hernoemen

Video: Hoe Schijf C . Te Hernoemen

Video: Hoe Schijf C . Te Hernoemen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Elke partitie op de harde schijf krijgt een specifieke letter toegewezen door het besturingssysteem. Maar dit betekent niet dat het niet kan worden gewijzigd. U moet bijvoorbeeld een andere harde schijf aansluiten en om verwarring te voorkomen, wilt u aan sommige partities nieuwe letters toewijzen. Als er een C-partitie op twee harde schijven is, moet deze dienovereenkomstig op een van de harde schijven worden hernoemd.

Hoe schijf C. te hernoemen
Hoe schijf C. te hernoemen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Norton PartitionMagic 8.0.

instructies:

Stap 1

De eerste manier om de naam van partitie C te wijzigen, is door standaardhulpprogramma's voor het besturingssysteem te gebruiken. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en ga naar "Accessoires". Selecteer Opdrachtprompt in standaardprogramma's. Voer dit hulpprogramma uit. Voer in het opdrachtpromptvenster dat verschijnt Compmgmt.msc in.

Stap 2

Het venster Computerbeheer wordt geopend. Aan de rechterkant is er een regel "Opslagapparaten". Klik op deze regel met een dubbele linkermuisklik. Dubbelklik in het volgende venster ook op de regel "Schijfbeheer". Er verschijnt een venster met een lijst met partities op de harde schijf.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de C-schijf en selecteer "Change drive letter or drive path" in het contextmenu. Er verschijnt een ander venster waarin u "Wijzigen" moet selecteren. Klik in het volgende venster op de pijl in de rechterbovenhoek.

Stap 4

Er verschijnt een lijst met letters waarin u een nieuwe kunt selecteren. Als uw C-schijf de systeemschijf is, ziet u een melding dat sommige programma's die deze letter gebruiken mogelijk niet meer werken na het hernoemen, dus houd hier rekening mee. Klik op Ja. Daarna wordt de stationsletter gewijzigd.

Stap 5

Houd er ook rekening mee dat het in sommige gevallen onmogelijk is om de C-schijf te wijzigen, als het een systeemschijf is, met behulp van standaard besturingssysteemtools. In een dergelijke situatie heeft u aanvullende software nodig. Download Norton PartitionMagic 8.0 van internet. Installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit.

Stap 6

Na de lancering zal het hoofdmenu een lijst met partities op de harde schijf bevatten. Klik met de rechtermuisknop op sectie C. Beweeg vervolgens de cursor over de regel "Extra". Er verschijnen nog meer contextmenu-opties, waaronder Stationsletter wijzigen selecteren. Klik vervolgens op de pijl en selecteer in de lijst met letters degene die u nodig heeft. Klik OK. Sluit het programma. Wanneer u het sluit, wordt u gevraagd de instellingen te wijzigen. Accepteer het en start uw pc opnieuw op.

Aanbevolen: