Een Logische Schijf Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Logische Schijf Hernoemen
Een Logische Schijf Hernoemen

Video: Een Logische Schijf Hernoemen

Video: Een Logische Schijf Hernoemen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Elke computer of laptop heeft een harde schijf - de belangrijkste opslaglocatie voor informatie. Meestal wordt het beschikbare geheugen opgedeeld in chunks, ook wel logische stations of partities genoemd. Het besturingssysteem wijst aan deze schijven letters van het Engelse alfabet toe, evenals een labelnaam, ze worden weergegeven in het venster "Deze computer". Soms is het handig om de naam van een logische schijfeenheid te wijzigen, zodat het label overeenkomt met de informatie die op die partitie is opgeslagen.

Een logische schijf hernoemen?
Een logische schijf hernoemen?

instructies:

Stap 1

Open de systeemmap "Deze computer". Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op het pictogram op het bureaublad. Als uw besturingssysteem Windows 7 of Vista is, wordt dit pictogram eenvoudigweg "Computer" genoemd. Er wordt een venster geopend met een lijst van uw logische stations. Standaard worden secties als volgt gelabeld: "Nieuw volume (C:)".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de schijf die u een naam wilt geven. Er verschijnt een contextmenu voor acties en bewerkingen. Zoek de regel "Eigenschappen" erin. Klik met de linkermuisknop op dit item en u ziet een venster met verschillende tabbladen. Het is niet nodig om van bladwijzer te wisselen, standaard wordt de vereiste sectie met de naam "Algemeen" gestart. Boven in het venster, direct onder de lijst met bladwijzers, ziet u een lege regel. Als alternatief kan deze regel al de naam of het label van de logische schijfeenheid bevatten.

Stap 3

Typ de gewenste naam in het lege veld. Het gebruik van Engelse en Russische letters, cijfers, spaties en sommige symbolen is toegestaan. Het vraagteken, de asterisk en vele andere speciale tekens zijn niet geschikt voor sectietitels. Het is het beste om geen pictogrammen in de naam te gebruiken. Als u klaar bent, klikt u op de knop Toepassen in de linkerbenedenhoek van het venster en vervolgens op de knop OK. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem de logische schijfeenheid kan opslaan en hernoemen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat alle acties met sectielabels moeten worden uitgevoerd onder een beheerdersaccount. Een gebruiker met "Gast"-rechten kan het eigenschappenvenster van de logische schijfeenheid helemaal niet openen. Als het account het toegangsniveau "Gebruiker" heeft, verschijnt er een dialoogvenster waarin u om het beheerderswachtwoord wordt gevraagd wanneer u de logische schijf probeert te hernoemen. Voer het juiste wachtwoord in. Alleen dan kunt u een nieuwe naam voor de sectie instellen. Nieuwe schijflabels hebben op geen enkele manier invloed op de werking van het besturingssysteem of uw gegevens, dus u kunt ze naar eigen inzicht hernoemen.

Aanbevolen: