Hoe Het Mdf-bestand Te Hernoemen Naar Iso

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mdf-bestand Te Hernoemen Naar Iso
Hoe Het Mdf-bestand Te Hernoemen Naar Iso

Video: Hoe Het Mdf-bestand Te Hernoemen Naar Iso

Video: Hoe Het Mdf-bestand Te Hernoemen Naar Iso
Video: Bestanden hernoemen in Verkenner 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie mdf en iso bevatten gegevens van optische media die nauwkeuriger zijn gekopieerd. Ze worden schijfkopieën genoemd, wat betekent dat door deze opname niet alleen de informatie op de schijf wordt opgeslagen, maar ook de gedetailleerde structuur (topologie) van de plaatsing. Het mdf-formaat is ontwikkeld door de fabrikant van het programma Alcohol (Alcohol Soft Development Team), en het iso-formaat komt overeen met de internationale norm ISO 9660 voor bestandssystemen voor optische media.

Hoe het mdf-bestand te hernoemen naar iso
Hoe het mdf-bestand te hernoemen naar iso

instructies:

Stap 1

Als u alleen toegang nodig heeft tot de inhoud van een schijfkopie in mdf-indeling bij afwezigheid van een toepassing die is ontworpen om met bestanden van deze extensie te werken, dan volstaat het om de extensie te wijzigen. U kunt deze bewerking op dezelfde manier uitvoeren als het hernoemen van een bestand met een andere indeling. Start hiervoor in Windows OS Explorer - druk op de toetsencombinatie Win + E of dubbelklik op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad.

Stap 2

Navigeer naar de map met het gewenste mdf-bestand met behulp van de mappenboom aan de linkerkant van de bestandsbeheerinterface. Als Explorer alleen de namen van bestanden weergeeft en hun extensies verbergt, wijzig dan de bijbehorende instelling. Om dit te doen, opent u in Windows 7 eerst de vervolgkeuzelijst "Organiseren" die zich boven de mappenboom bevindt en selecteert u de regel "Map- en zoekopties". Ga dan naar het tabblad "Bekijken" en zoek in de lijst "Geavanceerde opties" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel deze regel uit en klik op OK.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het mdf-bestand en selecteer de regel "Naam wijzigen" in het contextmenu. Druk vervolgens op de knop Einde om de invoegcursor naar de extensie te verplaatsen en deze te vervangen door iso. Druk op Enter en dit voltooit de procedure voor het hernoemen van mdf naar iso. De inhoud van de hernoemde schijfkopie is bijvoorbeeld toegankelijk met de populaire WinRAR-archiver. Houd er echter rekening mee dat u het resulterende iso-bestand niet als schijfkopie kunt gebruiken, maar alleen als een gewoon archief.

Stap 4

Als u niet alleen de extensie van het mdf-bestand wilt wijzigen, maar ook de inhoud ervan wilt transcoderen in iso-formaat met behoud van alle informatie van de originele optische schijf, dan heeft u de juiste toepassing nodig. Dit kan bijvoorbeeld met het UltraISO-programma of het gespecialiseerde hulpprogramma MDF2ISO. Zoek en activeer na het installeren van de applicatie de overeenkomstige optie in de interface. Deze procedure neemt in de regel veel tijd (tot een uur) in beslag, omdat hierbij eerst de schijfkopie uit de mdf- en mds-bestanden moet worden geëxtraheerd en vervolgens in een iso-bestand moet worden verpakt. Maar het resultaat is een volwaardig beeld van de originele media, die zowel kan worden gebruikt voor het opnemen op de media als voor het monteren van een virtuele optische schijf.

Aanbevolen: