Hoe Schijfpartities Te Hernoemen

Inhoudsopgave:

Hoe Schijfpartities Te Hernoemen
Hoe Schijfpartities Te Hernoemen

Video: Hoe Schijfpartities Te Hernoemen

Video: Hoe Schijfpartities Te Hernoemen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Een harde schijfpartitie is een groep aaneengesloten blokken in zijn fysieke ruimte, die voor het gemak van het werk is toegewezen aan een onafhankelijk gebied. Elke partitie kan zijn eigen bestandssysteem en clustergrootte gebruiken. Tijdens de installatie van het besturingssysteem of bij het maken van een nieuwe sectie, wordt elke volgende sectie gemarkeerd met een Latijnse letter (letter), en de gebruiker kan hem ook zijn eigen naam geven.

Hoe schijfpartities te hernoemen
Hoe schijfpartities te hernoemen

instructies:

Stap 1

Naast de letteraanduiding kan elke sectie een eigen naam hebben, die de fabrikant van het besturingssysteem een "label" noemt. Als het nodig is om het te wijzigen, dan kunt u dit doen in het Verkenner-venster door het te starten door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer". Hier wordt elke sectie gepresenteerd als een afzonderlijke virtuele schijf - klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de vereiste schijf (partitie) en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Het bovenste veld in het eigenschappenvenster dat wordt geopend, bevat de naam die u nodig hebt - bewerk het en klik op OK. U kunt het anders doen - selecteer in hetzelfde contextmenu de regel "Hernoemen" of selecteer de gewenste schijf (partitie) en druk op f2. Als gevolg hiervan wordt de bewerkingsoptie ingeschakeld en kunt u een nieuwe spelling van de sectienaam opgeven. Druk vervolgens op enter om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 2

Als u de door het besturingssysteem geselecteerde letter moet wijzigen om een sectie aan te duiden, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of op hetzelfde item in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Selecteer in het contextmenu de regel "Beheer" en klik in het linkerdeelvenster van de gestarte toepassing op de regel "Schijfbeheer".

Stap 3

Na een paar seconden toont het programma een lijst in het rechterdeelvenster en daaronder een diagram van alle partities op de harde schijf van uw computer. Klik met de rechtermuisknop op het gedeelte dat u interesseert. Dit kan zowel in het diagram als in de lijst worden gedaan - het resultaat zal hetzelfde zijn. Selecteer in het contextmenu de regel "Wijzig stationsletter of pad naar station", klik in het geopende venster op de knop "Wijzigen" en selecteer vervolgens een van de gratis letters in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

Klik op OK in beide geopende dialoogvensters en sluit het venster Computerbeheer met het kruisje of de sneltoets alt="Afbeelding" + f4. Dit voltooit de procedure voor het wijzigen van de letter die is toegewezen aan een schijfpartitie.

Aanbevolen: