Hoe U Uw Computer Kunt Testen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Testen
Hoe U Uw Computer Kunt Testen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Testen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Testen
Video: HOE U UW WINDOWS 10-COMPUTER KUNT OVERWINTEREN #// 2021 2024, Mei
Anonim

Uitgebreide computertests stellen u in staat een idee te krijgen van de gezondheid van componenten bij het uitvoeren van resource-intensieve applicaties en andere computertaken. Om de snelheid van de apparatuur te testen, kunt u gespecialiseerde programma's gebruiken.

Hoe u uw computer kunt testen
Hoe u uw computer kunt testen

Opleiding

Creëer een ideale softwareomgeving om uw computer te testen. Alleen door te zorgen voor een minimale systeembelasting, krijgt u het meest nauwkeurige beeld van de werking van de apparatuur.

Schakel alle programma's en onnodige processen uit die momenteel worden uitgevoerd. Sluit toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd. Schakel bijvoorbeeld de torrent-client, bestandsdownloaders uit, schakel antivirusbescherming uit, sluit uw browser. Schakel de rest van de software die momenteel op het systeem wordt uitgevoerd uit.

Programma's testen

Het testen van de prestaties van de hele computer kan worden gedaan met behulp van het PCMark-programma, dat beschikbaar is op de officiële website van de ontwikkelaar Future Mark. Installeer de applicatie en voer deze uit op uw computer. De applicatie heeft verschillende tests die het vermogen van uw computer en geïnstalleerde processor, RAM en videokaart kunnen testen om zowel videoweergave af te handelen als om de verwerkingssnelheid van complexe grafische afbeeldingen en weergave te bepalen.

Om de vereiste test uit te voeren, selecteert u de juiste optie in het venster van het geselecteerde programma.

Nadat u één test hebt uitgevoerd, voert u deze opnieuw uit en als u een verbetering in de prestaties ziet, herhaalt u de procedure opnieuw. Als uw computer problemen heeft, zal deze handeling u helpen het probleem nauwkeuriger te identificeren. Indien nodig kunt u aanvullende toepassingen gebruiken.

Een bekend testprogramma is SiSoftware Sandra. Dit softwarepakket heeft een rijke set aan instellingen en kan een volledige systeemcontrole uitvoeren of enkele componenten afzonderlijk controleren. Een kenmerk van de applicatie is de output van de verzamelde gegevens in de vorm van een visueel diagram waarmee u alle zwakke en sterke punten van uw systeem kunt aantonen.

De stabiliteit van de computer kan worden bepaald met behulp van het programma AIDA64. Met het hulpprogramma kunt u niet alleen de prestaties controleren, maar ook de aanwezigheid van storingen en oververhitting van de apparatuur bepalen.

Als u geen toevlucht wilt nemen tot het gebruik van een breed scala aan testprogramma's, maar bijvoorbeeld alleen de processor wilt testen, komt de HyperPi-toepassing te hulp. Hiermee kunt u de rekenkracht van de kernen in de processor bepalen door het aantal Pi tot op een miljoenste van een teken nauwkeurig te berekenen. Een alternatief programma is Prime 95, dat ook de kernparameters van de processor laat zien.

Aanbevolen: