Hoe Een Laptop Te Testen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Testen?
Hoe Een Laptop Te Testen?

Video: Hoe Een Laptop Te Testen?

Video: Hoe Een Laptop Te Testen?
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Anonim

Als je een laptop in een winkel kiest, hoef je hem alleen maar te testen, maar niet elke verkoper van computerapparatuur weet hoe hij dit moet doen, ondanks het feit dat hij in deze branche werkt. Als je besluit een gebruikte laptop te kopen, dan kan deze simpelweg niet worden gekocht zonder te testen. Anders kunt u veel geld betalen voor de daaropvolgende reparaties.

Hoe een laptop te testen?
Hoe een laptop te testen?

instructies:

Stap 1

Wanneer u een laptop gaat kopen, moet u eerst kijken naar het uiterlijk en de poortlocaties. Houd het in je handen, schat het gewicht, til het deksel op, bedenk of het handig voor je zal zijn om met zo'n toetsenbord en sneltoetsen te werken. Voel het toetsenbord met je vingers, controleer of de knoppen makkelijk in te drukken zijn, of het geluid bij het indrukken van de knoppen bij je past, of het aantal poorten dat dit model heeft genoeg voor je is.

Stap 2

Start uw laptop op. Als de grootte van de toetsen niet standaard is, probeer dan een korte zin te typen en waardeer het gemak. Druk op alle toetsen, want er is een mogelijkheid dat ten minste één ervan niet werkt. Het is beter om na een paar minuten extra te controleren of alle knoppen goed werken.

Stap 3

Daarna moet u een test van het audiopad doen. Om dit te doen, plaatst u een testprogramma dat op het netwerk te vinden is, evalueert u het signaal dat wordt ontvangen van de lijnuitgang. Het rapport wordt automatisch gegenereerd in het programma en kan als een apart document worden bekeken. U kunt ook vergelijkbare programma's vinden om de matrix, laptopprestaties en geheugenbandbreedte te testen.

Stap 4

Laad een gebruikte laptop op voordat u deze gaat testen. De batterij moet volledig zijn opgeladen, haal de stekker uit het stopcontact en controleer hoe lang hij zonder batterij kan werken. In het geval dat de lading slechts 10-20 minuten voldoende is, moet de batterij binnenkort worden vervangen.

Stap 5

Onderzoek het display op storingen - dit zijn kleine heldere stippen. Je kunt er niet onderuit, vroeg of laat verschijnen ze toch, maar het mogen er niet meer dan 3-4 zijn. Als de hele monitor gespikkeld is, heeft het geen zin om zo'n laptop te kopen. Als het scherm een lichte ongelijkmatige gloed heeft, is dit geen probleem. Het is erg als het te zwak gloeit of als er scherpe veranderingen zijn.

Stap 6

Voordat u een laptop koopt, vergeet dan niet om de inhoud van het pakket te controleren, zorg ervoor dat u een voeding heeft, die mogelijk ingebouwd is. Het is waarschijnlijk dat de notebook wordt geleverd met stuurprogramma's of diskettes. Als er geen schijven zijn, is alle ontbrekende software op internet te vinden.

Stap 7

Als u na het testen en evalueren van de prestaties van de laptop behoorlijk belangrijke tekortkomingen aantreft, gooi dit model dan zonder aarzeling weg.

Stap 8

Met een goede hantering kan een laptop meerdere jaren meegaan, dus probeer hem niet te laten vallen, erop te slaan, hem niet onder water te zetten en periodiek preventief schoon te maken.

Aanbevolen: