Hoe Een Processor Te Testen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor Te Testen?
Hoe Een Processor Te Testen?

Video: Hoe Een Processor Te Testen?

Video: Hoe Een Processor Te Testen?
Video: How To Test A CPU To See If It Works - Pt 4 Troubleshoot A Processor 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel tests om de gezondheid en prestaties van computercomponenten te controleren. Er zijn zeer gespecialiseerde tests, er zijn tests om de hele computer te analyseren. Sommige zijn betaald, andere zijn gratis te downloaden.

Hoe een processor te testen?
Hoe een processor te testen?

Noodzakelijk

CPU Tester Pro-programma

instructies:

Stap 1

Bepaal precies hoe je de processor wilt testen. Als u geïnteresseerd bent in een processor als een onafhankelijk onderdeel van een computer, gebruik dan Atomic CPU Test, BencHMax, BurnMax, CPUBENCH en anderen. Gebruik geen programma's die te oud zijn, aangezien deze mogelijk geen informatie bevatten over de processor op uw computer.

Stap 2

Download CPU Tester Pro als u de prestaties van uw computer als geheel wilt testen, evenals de processor in combinatie met andere hoofdcomponenten, dat wil zeggen RAM, moederbord-chipset. Installeer het programma op uw harde schijf. Voer de uitvoerbare installatiemodule uit. Volg alle stappen die worden aangeboden door de wizard voor het instellen van de toepassing in volgorde.

Stap 3

De sectie Diagnose geeft de hoofdlijst met testmodules weer. Om de basistest te starten, klikt u op de knop Test uitvoeren. Tijdens het testen worden de processorprestaties weergegeven als een percentage, evenals de eindtijd van de test. Ga naar de sectie Inbranden om de componenten in de stressmodus te testen. Deze tests zijn bedoeld om defecten in de processor en het RAM-geheugen op te sporen. Om de test uit te voeren, klikt u op de knop Run CPU Burn-in of Run Memory Burn-in.

Stap 4

Het gedeelte Benchmark bevat ongeveer 50 verschillende synthetische tests. Om deze sectie uit te voeren, klikt u op de knop Benchmark uitvoeren. Besteed aandacht aan de secties Systeeminfo, die gedetailleerde informatie over het systeem weergeven, evenals de Hot CPU-tester. Dit programma ondersteunt de nieuwste processormodellen. Het programma kan via internet worden bijgewerkt, hiervoor moet de pc echter een actieve verbinding en een normale downloadsnelheid hebben.

Aanbevolen: