Een Microfoon Testen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Testen Op Een Computer
Een Microfoon Testen Op Een Computer

Video: Een Microfoon Testen Op Een Computer

Video: Een Microfoon Testen Op Een Computer
Video: how to test a microphone on windows 10, working or not, sound recording or not 2024, Mei
Anonim

Als je een microfoon op je computer hebt aangesloten en geen geluid hebt gehoord, betekent dit niet dat deze defect is. Misschien is de reden een onjuiste microfoonaansluiting of fouten in de software-instellingen van uw computer.

Een microfoon testen op een computer
Een microfoon testen op een computer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de microfoon die u op de computer hebt aangesloten van elektret is en geschikt is voor 1,5 V. Als het een dynamische of drievolt elektreet is, hoort u het geluid, maar is het erg stil. Sommige microfoons zijn inklapbaar, waardoor je de capsule kunt vervangen door een elektret en 1,5 volt. Let bij deze vervanging op de polariteit en voer deze uit met de microfoon losgekoppeld van de computer. Schakel de microfoon niet uit met de ingebouwde schakelaar, die in de uit-stand de ingang sluit en daardoor de geluidskaart kan beschadigen. Het is beter om deze schakelaar in de aan-stand te bevestigen door hem af te dekken met isolatietape. Bewaar de oude capsule zodat de microfoon indien nodig opnieuw opgebouwd kan worden.

Stap 2

Als de microfoon aan bovenstaande eisen voldoet en er is nog steeds geen geluid, controleer dan op welke ingang deze is aangesloten. De microfooningang heeft een roze jack, een bijbehorend pictogram of beide.

Stap 3

Als het geluid zelfs na deze manipulaties niet verschijnt, start u het mixerprogramma (in verschillende besturingssystemen wordt het anders genoemd). Als de ingangen en uitgangen afzonderlijk in het programma worden weergegeven, schakel dan de weergave van ingangen in de instellingen in. Schakel indien nodig bovendien de weergave van de microfooningang in. Schakel deze ingang in en pas de gevoeligheid ervan aan.

Stap 4

Als het geluid in dit stadium niet verschijnt, probeer dan de microfoon aan te sluiten op een andere computer waarop alle instellingen gegarandeerd correct zijn (andere microfoons werken). Zo controleert u de microfoon op bruikbaarheid.

Stap 5

Ten slotte, als de microfoon op een andere computer werkt, zit de reden voor het gebrek aan geluid er helemaal niet in. Overweeg de geluidskaart van uw computer te vervangen of correct in te stellen. Maar onthoud dat als de kaart geluid uitvoert, deze correct is geconfigureerd en dat de onbruikbaarheid van de invoerapparaten hoogstwaarschijnlijk een symptoom is van een storing.

Aanbevolen: