Hoe Tekens In Tekst Te Tellen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekens In Tekst Te Tellen
Hoe Tekens In Tekst Te Tellen

Video: Hoe Tekens In Tekst Te Tellen

Video: Hoe Tekens In Tekst Te Tellen
Video: Aantal woorden in MS Word document tellen (in 30 seconden) 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig dat schrijvers voldoen aan bepaalde eisen aan het aantal karakters in de tekst in de breedste zin van het woord. Gelukkig is het in het tijdperk van personal computers niet nodig om karakters "met de hand" te vertellen.

Hoe tekens in tekst te tellen
Hoe tekens in tekst te tellen

instructies:

Stap 1

Gebruik de functies voor het tellen van tekens die in de meeste teksteditors te vinden zijn. U kunt hiervoor bijvoorbeeld Microsoft Word 2007 gebruiken. Na het openen van een document met tekst die u wilt vertellen, toont Word het aantal woorden in de linkerbenedenhoek van het venster. Als u het aantal tekens wilt weten, klikt u met de linkermuisknop op dit nummer in de statusbalk. Als gevolg hiervan wordt een klein venster geopend met vrij gedetailleerde statistische informatie, waaronder het aantal tekens. Dezelfde actie kan worden uitgevoerd met behulp van het editormenu - in het gedeelte "Review" is er een groep "Spelling" -opdrachten, waarin het pictogram "Statistieken" is geplaatst. In eerdere versies van Word moet het item "Statistieken" worden gevonden in het gedeelte "Extra" van het teksteditormenu. Naast het totale aantal tekens, toont het statistiekenvenster ook het aantal tekens, ook spaties uitgezonderd als informatie over het aantal pagina's, alinea's en regels in de tekst.

Stap 2

Selecteer een deel van de tekst en open het statistiekenvenster op de hierboven beschreven manier, als u het aantal tekens niet in de hele tekst wilt weten, maar alleen in een bepaald deel ervan.

Stap 3

Zoek een service op internet die een service biedt voor het tellen van het aantal tekens als u geen teksteditor met functies voor het verzamelen van statistieken kunt gebruiken. Deze diensten zijn gratis en de procedure zelf is eenvoudig en wordt rechtstreeks in de browser uitgevoerd. Bijvoorbeeld op de pagina https://8nog.com/counter/index.php plak de tekst in het veld met de tekst "Je moet hier tekst invoegen" en klik op de knop "Berekenen". De tekst wordt naar de server gestuurd, de scripts zullen berekeningen maken en de pagina terugsturen naar de browser, in de rechterkolom waarvan informatie zal verschijnen over het aantal tekens met en zonder spaties, evenals over het aantal woorden, zinnen en komma's.

Aanbevolen: