Tekens Tellen In Word

Inhoudsopgave:

Tekens Tellen In Word
Tekens Tellen In Word

Video: Tekens Tellen In Word

Video: Tekens Tellen In Word
Video: Колонки и табуляторы в MS Word 2024, April
Anonim

Om de karakters in het "Woord" te tellen, is het helemaal niet nodig om elke letter van de getypte tekst zelf te tellen. Er zijn een aantal geweldige functies die deze taak gemakkelijker maken.

Tekens tellen in Word
Tekens tellen in Word

instructies:

Stap 1

Zet eerst uw computer aan. Ga naar het menu Startpaneel, open in het venster Alle programma's de map Microsoft office, selecteer en start het Microsoft Word-programma.

Stap 2

Type je tekst. Om de volledige tekens van uw tekst te tellen, selecteert u deze volledig. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de tekst en sleept u de cursor van het begin van de tekst naar het einde, zodat de hele tekst bedekt is. Laat de knop pas los als u zeker weet dat het interessegebied is gemarkeerd.

Stap 3

Vervolgens ziet u linksonder in het scherm op het computerpaneel informatie over het aantal pagina's en daarnaast informatie over het aantal tekens in de door u geselecteerde tekst. Klik op "Aantal tekens" en er wordt een nieuw venster geopend. Het geeft informatie over het aantal tekens met spaties, zonder spaties.

Stap 4

Als u het aantal karakters voor afzonderlijke passages in uw tekst wilt bepalen, gaat u als volgt te werk. Het is noodzakelijk om meerdere gebieden tegelijk te selecteren. U kunt tekst niet alleen met de linkermuisknop selecteren, maar ook met de Ctrl-toets. Houd hiervoor de Ctrl-toets ingedrukt. In dit geval is het noodzakelijk om de fragmenten van belang te selecteren met de linkermuisknop. Nadat de gewenste tekst is gemarkeerd, op dezelfde manier als hierboven beschreven, zoekt u in de linkerbenedenhoek van het paneel het opschrift "Aantal tekens" en klikt u erop om een venster weer te geven met de informatie die u over de tekst nodig hebt.

Stap 5

Als je het aantal tekens wilt weten, of het nu letters of leestekens zijn, selecteer dan de hele tekst, houd Ctrl en F ingedrukt. Er wordt een venster geopend waarin je in de regel "vinden" het teken moet invoeren dat je bent geïnteresseerd bent, druk dan op de knop "Zoeken" en selecteer in de voorgestelde opties "Hoofddocument". Na het verwerken van het verzoek wordt een venster geopend waarin wordt aangegeven hoe vaak dit teken in deze tekst voorkomt.

Aanbevolen: