Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Tellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Tellen
Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Tellen
Video: Aantal woorden in MS Word document tellen (in 30 seconden) 2024, April
Anonim

In de journalistiek, zowel copywriting als herschrijven, zijn vaak teksten van een bepaald volume nodig, gemeten in het aantal karakters. Als u met teksten werkt en regelmatig bestellingen voor nieuwe artikelen ontvangt, is het waarschijnlijk handig voor u om enkele eenvoudige methoden te leren waarmee u heel snel het aantal tekens in de tekst kunt tellen, zowel met als zonder spaties.

Hoe het aantal tekens in de tekst te tellen
Hoe het aantal tekens in de tekst te tellen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het aantal tekens te tellen is in Microsoft Word, dat de meeste auteurs gebruiken om hun teksten te maken. Open het gedeelte "Service" in het hoofdmenu en selecteer vervolgens de optie "Statistieken".

Stap 2

Als u de nieuwste versie van MS Office 2007 gebruikt, selecteert u het tabblad "Review" in het bovenste menu en klikt u vervolgens op de knop "Statistieken". Er wordt een venster geopend waarin u het aantal pagina's, woorden en tekens met en zonder spaties, alinea's en regels in het document of in de selectie ziet.

Stap 3

Word geeft je minimale informatie over de inhoud van de tekst, dus als je meer gevarieerde resultaten en meer diepgaande analyse wilt, maak dan gebruik van speciale online diensten.

Een van de meest functionele diensten is semantische tekstanalyse op de website van Advego. Plak het uit de teksteditor gekopieerde fragment in het lege servicevenster en klik vervolgens op de knop "Controleren".

Stap 4

Wacht tot de resultaten verschijnen en bekijk ze. De service biedt u uitgebreide informatie over uw tekst - u ziet het aantal tekens met spaties, het aantal tekens zonder spaties, het aantal veelvoorkomende woorden, afzonderlijk - unieke woorden en significante woorden, wat belangrijk is voor zoekmachineoptimalisatie van een site waar uw tekst zal worden gebruikt.

Stap 5

Ook kun je met behulp van semantische analyse op Advego achterhalen wat het percentage "water" in je tekst is, of er grammaticale fouten in staan, of het artikel lijdt aan een te groot aantal academische termen, en bovendien, kunt u de tekst controleren op uniciteit en bepalen welke woorden het meest voorkomen in uw tekst.

Stap 6

Om tekens en woorden te tellen, kunt u de dienst Site-Projects gebruiken - als u deze site gebruikt, kunt u de woorden en tekens die vaak in de tekst voorkomen, alfabetisch sorteren.

Stap 7

Een andere handige service is Znokochitalka. Het werkt snel en soepel, en met behulp van deze service kunt u gemakkelijk alle details over uw document achterhalen en kunt u instellen dat u PHP- en HTML-codes negeert bij het berekenen.

Aanbevolen: