Tekens Invoegen In Tekst

Inhoudsopgave:

Tekens Invoegen In Tekst
Tekens Invoegen In Tekst

Video: Tekens Invoegen In Tekst

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Word1 Speciale tekens en symbolen Symbolen invoegen 2023, Januari-
Anonim

Het aantal tekens dat op een computertoetsenbord kan worden geplaatst, is beperkt, dus niet alle tekens zijn erop terug te vinden. En het is niet aan te raden om daar een icoon te plaatsen, dat zal een keer per jaar nodig zijn, en zelfs dan niet voor alle gebruikers. Om tekens die niet op het toetsenbord voorkomen in tekstdocumenten in te voegen, kunt u sneltoetsen of een speciaal programma van het Windows-besturingssysteem - "Tekentabel" gebruiken.

Tekens invoegen in tekst
Tekens invoegen in tekst

instructies:

Stap 1

Voer de symbooltabel uit - deze is opgenomen in de distributiekit van elke versie van het Windows-besturingssysteem. Dit kan worden gedaan door het hoofdmenu op de knop "Start" te openen en naar het gedeelte "Alle programma's" te gaan. Van daaruit moet je naar de subsectie "Standaard" gaan en van daaruit naar de sectie "Service". Daarin moet u op het item "Symbooltabel" klikken. U kunt het doen zonder het menu te verdiepen: druk op de toetsencombinatie WIN + R om het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's te openen, voer vervolgens de charmap-opdracht in en druk op de Enter-toets.

Stap 2

Selecteer het symbool dat u in uw document wilt invoegen. Aangezien verschillende lettertypen verschillende tekensets hebben, selecteert u, voordat u het teken zelf kiest, de naam van het lettertype dat in het document wordt gebruikt - de vervolgkeuzelijst bovenaan het programmavenster bevat alle lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Om het gewenste teken van het geselecteerde lettertype te selecteren, dubbelklikt u erop of klikt u eenmaal en drukt u op de knop "Selecteren".

Stap 3

Klik op de knop "Kopiëren" om het geselecteerde symbool uit de tabel op het klembord van de computer te plaatsen, schakel vervolgens over naar het bewerkte document en plak de inhoud van het klembord door op de sneltoets CTRL + V te drukken. Op deze manier kunt u kopiëren en plakken niet één teken, maar een hele groep - alle door u geselecteerde tekens worden weergegeven in het vak "Te kopiëren".

Stap 4

Er is een alternatieve manier om symbolen in tekstdocumenten in te voegen waarvoor geen symbolentabel nodig is. Met de alt = "Image"-toets ingedrukt, moet u de code van het gewenste teken op het extra toetsenbord typen. Als u bijvoorbeeld de code 0169 op het numerieke toetsenbord invoert terwijl u de toets alt = "Afbeelding" ingedrukt houdt, wordt het copyrightsymbool © in de tekst ingevoegd en de code 0167 - het alineasymbool §. Het onthouden van de codes van de gewenste tekens, als ze niet vaak worden gebruikt, is echter niet zo eenvoudig. U kunt ze in hetzelfde programma bekijken Symbooltabel - nadat u het gewenste symbool heeft gemarkeerd, verschijnt de bijbehorende inscriptie in de rechterbenedenhoek. Nadat u bijvoorbeeld een alineasymbool hebt geselecteerd, staat er "Toets: Alt + 0167".

Populair per onderwerp