Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Achterhalen?
Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Aantal Tekens In De Tekst Te Achterhalen?
Video: Zo Maak Ik Een Perfecte Bol.com Product Listing 2024, Mei
Anonim

Na het typen in Word moet de gebruiker vaak het aantal tekens in de voltooide tekst weten. Dit kan met behulp van online programma's of ingebouwde Word-functies.

Hoe het aantal tekens in de tekst te achterhalen?
Hoe het aantal tekens in de tekst te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om het aantal tekens in de Office Word 2003-toepassing te achterhalen, moet u naar het bovenste item van het menu "Extra" gaan en vervolgens het item "Statistieken" in de vervolgkeuzelijst selecteren. Dit venster toont het aantal tekens met en zonder spaties.

Stap 2

In Microsoft Office Word 2007 kan het aantal tekens op twee manieren worden gevonden. Ga in de bovenste menubalk naar het tabblad Review. Klik in de groep commando's "Spelling", aan de linkerkant, op de knop "Statistieken", in de vorm van "ABC 123". Er wordt een klein venster met dezelfde naam geopend, waarin wordt aangegeven: het aantal pagina's, woorden, tekens (zonder spaties), tekens (met spaties), het aantal alinea's en regels. Er is ook een functie "Overweeg labels en voetnoten".

Stap 3

Het venster Statistieken is ook beschikbaar via de onderste menubalk. Klik op de tweede knop "Aantal woorden" linksonder. Als u het aantal tekens in een stuk tekst moet tellen, selecteert u dit met de linkermuisknop en klikt u op "Aantal woorden".

Stap 4

U kunt ook een van de vele online services op internet gebruiken om tekens te tellen. Kopieer uw tekst naar het klembord, open de gewenste site (bijvoorbeeld https://mainspy.ru/kolichesvo_simvolov) plak de tekst en klik op de knop "Berekenen". De volledige lengte van de tekst en de lengte van de tekst zonder spaties worden berekend

Stap 5

Om het aantal tekens in de tekst nog sneller te achterhalen, kunt u een combinatie van "sneltoetsen" toewijzen. Druk op CTRL + alt="Image" + "+" (plus-symbool op het Num Lock-toetsenbord). De cursor verandert in een gekruld vierkant. Druk met deze cursor op de knop Aantal woorden in de onderste menubalk. Het dialoogvenster Toetsenbordvoorkeuren verschijnt.

Stap 6

Druk in het vak Nieuwe sneltoets op de sneltoets die u in het venster Statistieken wilt oproepen. Dit kan bijvoorbeeld CTRL + 1 zijn. De naam van deze toetsen wordt op de regel weergegeven. Klik vervolgens op de knop "Toewijzen" en vervolgens op "Sluiten". Nu kunt u het aantal tekens achterhalen door op de toetsencombinatie CTRL + 1 te drukken.

Aanbevolen: