Hoe Het Aantal Tekens Te Tellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Tekens Te Tellen
Hoe Het Aantal Tekens Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Tekens Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Tekens Te Tellen
Video: Aantal woorden in MS Word document tellen (in 30 seconden) 2024, Mei
Anonim

Auteurs van artikelen, journalisten, maar ook studenten die scripties schrijven of buitenlandse notities vertalen, moeten vaak het aantal woorden en tekens tellen in de tekst die op de computer wordt getypt. Deze taak kan niet handmatig worden opgelost met een dozijn pagina's met informatie. Daarom worden speciale programma's en diensten gebruikt.

Hoe het aantal tekens te tellen
Hoe het aantal tekens te tellen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word of een tekstspelling- en tekenteldienst (bijvoorbeeld Advego of Sign reader)

instructies:

Stap 1

Een van de meest gebruikte programma's voor het maken en bewerken van tekstdocumenten is Microsoft Office Word. In versies van dit programma, vanaf 2003, wordt het aantal tekens als volgt geteld: selecteer het stuk tekst waarin u de tekens wilt tellen. Als er geen sectie is geselecteerd, telt Microsoft Word tekens in het hele document, met uitzondering van paginanummers en tekst in kop- en voetteksten. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Extra" het commando "Statistieken". In het venster dat verschijnt, wordt het aantal tekens in de tekst of een stuk tekst geteld, rekening houdend met en zonder rekening te houden met spaties, evenals het aantal woorden, regels en alinea's.

Stap 2

In versies van Microsoft Office Word 2007 en 2010 wordt linksonder in het scherm, naast de paginanummering, op een speciaal paneel een cel met het aantal woorden aangegeven. Klik erop en je ziet hetzelfde vakje met het aantal karakters in de tekst als in Word 2003.

Stap 3

Als uw computer geen Microsoft Office heeft, kunt u gratis internetdiensten gebruiken zoals "Advego" en het "Sign Reader"-script.

De service voor het tellen van tekens en spellingcontrole "Advego" bevindt zich op www.advego.ru/text. Kopieer uw tekst erin en u ziet het aantal tekens in de rechterbovenhoek van het formulier om tekst te plakken. Als u op "Controleren" klikt, telt de service het aantal spaties, woorden en fouten

Het script "Znokoschitalka" bevindt zich op www.8nog.com/counter/index.php. Het principe is hetzelfde - voeg uw tekst in een leeg formulier in en druk op de knop "Berekenen", waarna u het resultaat in de rechterkolom van de site ziet, uitgedrukt in het aantal tekens met en zonder spaties, evenals de aantal woorden en zinnen.

Aanbevolen: