Hoe Harde-schijfvolumes Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Harde-schijfvolumes Samen Te Voegen
Hoe Harde-schijfvolumes Samen Te Voegen

Video: Hoe Harde-schijfvolumes Samen Te Voegen

Video: Hoe Harde-schijfvolumes Samen Te Voegen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Wanneer het nodig is om lokale schijven in één partitie te combineren, is het raadzaam om speciale programma's te gebruiken. Maar dit proces kan ook op een andere manier worden gedaan.

Hoe harde-schijfvolumes samen te voegen
Hoe harde-schijfvolumes samen te voegen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Probeer de harde-schijfvolumes samen te voegen tijdens de installatie van het Windows Seven-besturingssysteem. Start dit proces door de schijf in uw dvd-station te plaatsen en uw computer opnieuw op te starten. Blijf het stapsgewijze menu volgen totdat een lijst met partities die beschikbaar zijn voor installatie verschijnt.

Stap 2

Klik nu op de knop "Schijf configureren" en selecteer een van de partities die zal deelnemen aan het volume-samenvoegproces. Klik op de knop Verwijderen. Herhaal deze procedure voor de rest van de schijfpartities. Klik nu op de knop "Maken". Geef de grootte van het toekomstige volume op. Het wordt verkregen door de grootte van de verwijderde partities toe te voegen. Selecteer het type bestandssysteem.

Stap 3

Ga door met het installatieproces van het besturingssysteem op een van de voorbereide partities. Het nadeel van deze methode is dat alle volumes tijdens de verbinding worden geformatteerd. Als u de bestanden moet opslaan, download en installeer dan het programma Partition Manager.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de versie van de toepassing selecteert die overeenkomt met het geïnstalleerde besturingssysteem. Start uw computer of laptop opnieuw op en start het Partition Manager-programma.

Stap 5

Zoek nu het tabblad "Wizards" op de werkbalk en open het. Ga naar het menu "Extra functies" en selecteer in het uitgebreide submenu het item "Samenvoegen secties".

Stap 6

Klik op de knop "Volgende", nadat u eerder het vakje naast het item "Geavanceerde gebruikersmodus" hebt aangevinkt. Selecteer nu de partitie waaraan u de extra volumes wilt koppelen. Klik volgende". Selecteer nu een sectie die u gaat combineren met de sectie die u eerder hebt geselecteerd. Houd er rekening mee dat u met het programma slechts 2 secties tegelijk kunt verbinden. Klik volgende".

Stap 7

Een nieuw menu toont een visuele weergave van de staat van de harde schijf voor en na het samenvoegen van het volume. Klik op de knop Volgende als alle parameters correct zijn. Klik nu op de knop Voltooien.

Stap 8

Zoek en klik op de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen". Wacht tot het proces voor het samenvoegen van het volume is voltooid.

Aanbevolen: