Hoe Cellen In Excel Samen Te Voegen Zonder Gegevensverlies

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Excel Samen Te Voegen Zonder Gegevensverlies
Hoe Cellen In Excel Samen Te Voegen Zonder Gegevensverlies

Video: Hoe Cellen In Excel Samen Te Voegen Zonder Gegevensverlies

Video: cellen en tekst samenvoegen in excel 2022, November
Anonim

In Microsoft Office Excel is het mogelijk om meerdere cellen in één te combineren. Maar als u voor deze bewerking het gereedschap Samenvoegen en centreren uit het blok Uitlijnen gebruikt, gaan gegevens verloren in alle cellen, behalve die in de cel linksboven in het bereik.

Hoe cellen in Excel samen te voegen zonder gegevensverlies
Hoe cellen in Excel samen te voegen zonder gegevensverlies

instructies:

Stap 1

Om cellen in Excel samen te voegen zonder de gegevens die ze bevatten te verliezen, gebruikt u de ampersand-operator - het &-teken, dat in het Engels het voegwoord "en" aangeeft. Plaats de cursor in de cel waar de gegevens worden samengevoegd, in de formulebalk, plaats een gelijkteken en een haakje openen.

Stap 2

Selecteer de eerste cel met de linkermuisknop en plaats een spatie tussen aanhalingstekens - & " & tussen de ampersands, selecteer de volgende cel en typ & " & opnieuw. Ga door totdat je alle cellen hebt gemarkeerd die op deze manier moeten worden samengevoegd. Om het invoeren van de formule te voltooien, plaatst u een haakje sluiten en drukt u op de Enter-toets. De formule ziet er ongeveer zo uit: = (A1 & " & B1 & " & C1).

Stap 3

Als u de gecombineerde gegevens moet scheiden met leestekens, plaats ze dan na het eerste ampersand en het aanhalingsteken, vergeet na het invoeren van het leesteken niet een spatie toe te voegen. Voorbeeldformule voor gecombineerde gegevens met leestekens: = (A1 & ";" & B1 & ";" & C1).

Stap 4

U kunt ook de functie "Link" gebruiken. Plaats hiervoor de cursor in een cel, klik op het fx-pictogram in de formulebalk. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Functiewizard" geopend. Selecteer de functie CONCATENATE uit de lijst of zoek ernaar met behulp van het zoekveld. Plaats in het venster "Functieargumenten" de cursor in het veld "Tekst1" en selecteer met de linkermuisknop de eerste cel van het samengevoegde bereik. Verplaats uw cursor naar het vak Tekst2 en selecteer de volgende cel in uw document. Klik op de OK-knop.

Stap 5

Wanneer u deze methode gebruikt, selecteert u niet het hele bereik van cellen die in één keer moeten worden samengevoegd, dit zal ertoe leiden dat de gegevens verloren gaan. De formule mag er niet uitzien als = CONCATENATE (A1: B1). Scheid celadressen met ";" - puntkomma, dan worden alle waarden opgeslagen. Voorbeeldformule: = CONCATENATE (A1; B1; C1).

Populair per onderwerp