Hoe Harde Schijf Partities Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Harde Schijf Partities Samen Te Voegen
Hoe Harde Schijf Partities Samen Te Voegen

Video: Hoe Harde Schijf Partities Samen Te Voegen

Video: Hoe Harde Schijf Partities Samen Te Voegen
Video: Combine Hard Drive Partitions in Windows 10 2024, Mei
Anonim

In moderne besturingssystemen van de Windows-familie kunnen logische partities op de harde schijf worden gecombineerd om een gemeenschappelijke opslagruimte voor bestanden te creëren. U kunt ook niet-toegewezen gebieden formatteren en partities maken buiten de logische schijf die door het systeem wordt gebruikt.

Hoe harde schijf partities samen te voegen
Hoe harde schijf partities samen te voegen

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot het programma dat verantwoordelijk is voor het bewerken van harde schijfpartities, klikt u op "Start" en selecteert u het gedeelte "Computer" door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Control" en wacht tot er een nieuw venster verschijnt.

Stap 2

Selecteer "Schijfbeheer" in de lijst met voorgestelde secties aan de linkerkant van het venster. U ziet een lijst met logische partities die in het systeem zijn gemaakt. Om ze te besturen, gebruikt u de opdrachten die worden weergegeven in het werkbalkgedeelte van het venster of via het contextmenu. Selecteer met de rechtermuisknop het volume dat u wilt samenvoegen met een andere partitie.

Stap 3

Klik in het contextmenu dat verschijnt op Volume verwijderen. Voordat u de bewerking uitvoert, is het raadzaam om alle gegevens op de schijf op te slaan op een ander deel van de schijf dat u niet wilt wijzigen, of op een afzonderlijk verwisselbaar medium.

Stap 4

Verwijder de partitie op dezelfde manier. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het externe volume en selecteert u "Partitie verwijderen".

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het station waaraan u de logische media wilt toevoegen die u zojuist hebt verwijderd en selecteer de optie "Volume uitbreiden".

Stap 6

U ziet het venster Wizard Volume-uitbreiding. Klik op Volgende en selecteer de logische schijf die u wilt koppelen en de hoeveelheid vrije ruimte die u wilt toevoegen. Deze bewerking wordt uitgevoerd met behulp van de optie "Toevoegen" of "Verwijderen" in het centrale deel van het wizardvenster.

Stap 7

Bevestig de door u opgegeven parameters door op de knop "Voltooien" te klikken. Als resultaat van de uitgevoerde acties ontvangt u een vergrote schijf, die kan worden bekeken via het menu "Start" - "Computer", waar alle secties en opslagmedia die op de computer zijn aangesloten worden weergegeven. Uitbreidingsoperatie voltooid. U kunt het aangemaakte volume gaan gebruiken of verder werken in het partitioneringsprogramma.

Aanbevolen: