Hoe Twee Partities Op Een Harde Schijf Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Partities Op Een Harde Schijf Samen Te Voegen
Hoe Twee Partities Op Een Harde Schijf Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Partities Op Een Harde Schijf Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Partities Op Een Harde Schijf Samen Te Voegen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een paar hardeschijfpartities samen te voegen. Sommige vereisen speciale programma's, andere kunnen worden geïmplementeerd tijdens de installatie van het besturingssysteem.

Hoe twee partities op een harde schijf samen te voegen
Hoe twee partities op een harde schijf samen te voegen

Het is nodig

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Laten we beginnen met een voorbeeld te bekijken van het aansluiten van meerdere lokale schijven op één met behulp van het installatieprogramma van het Windows Seven-besturingssysteem. Start het installatieproces voor dit besturingssysteem op de standaard manier. Plaats de schijf, zet de computer aan, selecteer uw diskettestation als het hoofdapparaat bij het opstarten. Selecteer de installatietaal en de versie van het besturingssysteem.

Stap 2

Het scherm toont een menu met een lijst van lokale stations waarop u het besturingssysteem wilt installeren. Klik op de knop Schijfinstallatie. Selecteer een van de secties die u wilt samenvoegen en klik op de knop "Verwijderen". Doe hetzelfde voor de tweede schijf. Klik nu op de knop "Maken". Selecteer het bestandssysteemtype van de toekomstige schijf (NTFS of FAT32), stel de maximaal mogelijke grootte ervoor in.

Stap 3

Ga verder met de installatie van het besturingssysteem, of voltooi dit proces als er al een ander besturingssysteem op deze computer of laptop is geïnstalleerd.

Stap 4

Ondanks de eenvoud van bewerkingen heeft deze methode één belangrijk nadeel: informatie uit beide secties die worden samengevoegd, wordt verwijderd. Gebruik een speciaal hulpprogramma om dit te voorkomen.

Stap 5

Download en installeer het Partition Manager-programma. Kies de versie die het meest geschikt is voor uw besturingssysteem. De meeste versies van het programma zijn gemakkelijk te vinden op internet.

Stap 6

Voer het programma uit en schakel de Power User-modus in. Open het tabblad "Wizards" op de programmawerkbalk. Selecteer het item "Aanvullende acties" en klik op het subitem "Secties combineren".

Stap 7

Selecteer verschillende lokale schijven (minstens twee) die u wilt samenvoegen tot één. Klik volgende . Zoek op de hoofdwerkbalk de knop Toepassen en klik erop.

Stap 8

Als een van de aangesloten partities een systeempartitie is, moet het programma na het opnieuw opstarten in DOS-modus blijven werken.

Aanbevolen: