Hoe Maak Je Een Kopieerapparaat Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kopieerapparaat Schoon
Hoe Maak Je Een Kopieerapparaat Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Kopieerapparaat Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Kopieerapparaat Schoon
Video: How to Clean a Copier Machine 2024, Mei
Anonim

Het is een vrij moeilijke taak om het kopieerapparaat alleen te reinigen en daarom, als u niet zeker weet of u het apparaat zelf kunt demonteren en monteren, is het beter om het naar de werkplaats te brengen. Bij zelfreiniging is het raadzaam om een handleiding van het apparaat bij de hand te hebben.

Hoe maak je een kopieerapparaat schoon
Hoe maak je een kopieerapparaat schoon

Noodzakelijk

  • -isopropylalcohol;
  • -wattenstaafjes;
  • -Xerox;
  • -aceton;
  • -vod.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het de kopieermachine is, niet de cartridges. Probeer de cartridge te vervangen, als daarna de afdrukkwaliteit is hersteld - er hoeft niets te worden aangeraakt. Vergeet niet dat de technicus voortdurend preventieve procedures nodig heeft, wat betekent dat u één keer per maand het dak van het apparaat moet verwijderen en een stroom perslucht in het apparaat moet leiden. Er zijn speciale stofzuigers voor technologie in elke computerwinkel.

Stap 2

Als u toch besluit om de binnenkant van het kopieerapparaat schoon te maken, dan wordt de optiek als volgt gereinigd: de printer wordt gedemonteerd, vervolgens wordt de lasereenheid verwijderd en gedemonteerd. De handelingen dienen strikt volgens de instructies in de handleiding te worden uitgevoerd. Het is raadzaam om de volgorde waarin je de onderdelen hebt gedemonteerd op te schrijven zodat je later alles in de originele staat kunt terugbrengen. Neem wattenstaafjes en dompel de kop in isopropylalcohol. Loop voorzichtig met je toverstok over de spiegels en de polygoonmotor. Verzamel alle details.

Stap 3

Soms ligt het probleem bij de tussenas. Het is een zwart rond stuk in de machine. Als het vuil wordt, wordt een deel van het vel meestal niet bedrukt. Reinig het onderdeel grondig met een droge doek totdat de afzettingen zijn verwijderd. Als er veel toner vastzit, kunt u proberen deze schoon te maken met aceton. Breng hiervoor voorzichtig een kleine hoeveelheid aceton aan op een pluisvrije doek en laat deze over de schacht lopen. Soms is het aan te raden om de coroton (schacht) verwarmd te reinigen. In dit geval mag de machine draaien, waarna een gevouwen vel papier of een scherp geslepen gum over het oppervlak wordt gehaald. Let er bij het reinigen van de as op dat u het Teflon-oppervlak niet bekrast. Houd de gum of het vel papier voorzichtig vast zonder het apparaat aan te raken, zodat u zich niet verbrandt.

Aanbevolen: