Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Computer Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Computer Schoon
Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Computer Schoon
Anonim

Een koeler is een kleine ventilator die zich in de systeemeenheid van de computer bevindt. Er kunnen zich meerdere van dergelijke koelapparaten in de systeemeenheid bevinden. Reinig ze regelmatig van opgehoopt stof. Het is noodzakelijk om de computer van stof te reinigen als het geluid van de koelers van de systeemeenheid is veranderd of als de behuizing aanzienlijk meer begint op te warmen.

Hoe een koeler op een computer schoon te maken?
Hoe een koeler op een computer schoon te maken?

Noodzakelijk

  • - Kruiskopschroevendraaier
  • - Zachte borstel
  • - stofzuiger met instelbare zuigkracht

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit, haal de stekker uit het stopcontact. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven te verwijderen die de zijwand van de systeemeenheid vasthouden. De schroeven bevinden zich meestal aan de achterkant van de computer.

Stap 2

Leg de systeemeenheid op zijn kant. Plaats het plastic spleetmondstuk op de stofzuiger. Schakel de stofzuiger in met minimale zuigkracht en maak de binnenoppervlakken van de systeemeenheid zorgvuldig schoon van stof. Raak de planken en de elementen erop niet aan met de stofzuiger. Hoewel het van plastic is en niet van metaal, kun je toch per ongeluk een condensator of relais op het bord verplaatsen.

Stap 3

Voor meer reinheid kunt u de oppervlakken afvegen met een alcoholdoekje. Het is beter om geen watten te gebruiken, omdat het vezels achterlaat als het zich per ongeluk vastklampt aan elementen op de planken. Nu je het stof hebt verwijderd dat vrij rond de behuizing loopt, kun je beginnen met het schoonmaken van de ventilatoren van de systeemeenheid.

Stap 4

Als er extra koelers in de systeemeenheid zitten, verwijder deze dan. Gewoon stofzuigen is in de regel niet voldoende. Breng de koelers naar de badkamer en maak ze schoon met een borstel, stof van de gootsteen.

Stap 5

Maak op dezelfde manier de koeler op de videokaart schoon. Verwijder de videokaart als je deze als een apart bord hebt geïnstalleerd en niet in het moederbord hebt ingebouwd. Gebruik een borstel om het stof van de koelbladen naar buiten te borstelen. Vergeet niet tussen de radiatorribben te borstelen. Je moet de koeler met een koellichaam niet van de videokaart verwijderen. Blaas aan het einde van de reiniging zelf door de radiator of gebruik de stofblaasfunctie op de stofzuiger. Verwijder eventueel los stof met een stofzuiger, borstel of alcoholdoekje.

Stap 6

De koeler op het moederbord is moeilijker schoon te maken. U mag deze niet verwijderen als u geen koelpasta voor de processor heeft. Dus nogmaals schoonmaken met een borstel en een stofzuiger, terwijl je goed op het rondstrooiende stof let, is het beter om het meteen op te vangen met een stofzuiger. Zorg ervoor dat er geen stof in de apparaataansluitingen op het moederbord terechtkomt. Dit kan leiden tot kortsluiting, dus stofzuig na het reinigen van de koeler op het moederbord het hele bord opnieuw, let vooral op de connectoren.

Stap 7

Als je koelpasta hebt, kun je de processor en de achterkant van het koellichaam ontkalken van de resten gedroogde koelpasta. Breng gelijkmatig nieuw koelvet aan op de steen en installeer het koellichaam en de koeler van de processor opnieuw.

Stap 8

Plaats de videokaart terug, zet hem vast met de schroef. Installeer eventuele extra koelers opnieuw. Sluit de systeemeenheid.

Aanbevolen: