Hoe Maak Je Een Laptop Schoon Van Een Virus

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptop Schoon Van Een Virus
Hoe Maak Je Een Laptop Schoon Van Een Virus

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Schoon Van Een Virus

Video: Hoe Maak Je Een Laptop Schoon Van Een Virus
Video: VIRUSVRIJ: Maak veilig je telefoon en laptop schoon 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat veel antivirusprogramma's met succes in de automatische modus werken, wordt het soms nodig om een stationaire computer of laptop zelfstandig te reinigen van allerlei soorten virussen.

Hoe maak je een laptop schoon van een virus
Hoe maak je een laptop schoon van een virus

Noodzakelijk

antivirusprogramma

instructies:

Stap 1

Feit is dat de meeste antivirusprogramma's niet periodiek harde schijven scannen. Die. als een virusbestand het systeem is binnengekomen en door geen enkele toepassing wordt gebruikt, kan het lange tijd stil op de harde schijf worden opgeslagen. Om dergelijke bestanden te verwijderen, start u het scanproces.

Stap 2

Open het werkvenster van uw antivirusprogramma. Ga naar het menu "PC Scan" of "Harde schijf scannen". Er wordt een venster geopend voor het instellen van de parameters van de toekomstige systeemscan.

Stap 3

Selecteer de krachtigste schijfscanoptie (Deep Scan). Geef harde schijven, USB-drives of ander apparaat op dat u op virussen wilt controleren.

Stap 4

Maak indien nodig meer gedetailleerde instellingen voor de bestandscontrole. Klik op de knop Scannen om dit proces te starten.

Stap 5

Hoogstwaarschijnlijk zal het programma, wanneer het verdachte bestanden vindt, mogelijke opties voor actie op hen aanbieden. De volgende acties worden het vaakst voorgesteld:

- Een bestand in quarantaine plaatsen

- Het bestand opschonen van de viruscode

- Een bestand verwijderen

- Sla dit bestand over (niets doen).

Selecteer de gewenste actie en klik op OK.

Stap 6

Als het virus na het scannen met een speciaal programma niet is verwijderd, voer deze handeling dan zelf uit. Probeer eerst het antivirusprogramma naar het vereiste bestand te wijzen. Open de map met het bovenstaande bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Controleren op virussen" of "Scannen …".

Stap 7

Als het antivirusprogramma niets verdachts heeft gevonden in dit bestand of hun groep, maar u weet zeker dat ze viraal zijn, selecteer dan de vereiste set bestanden en druk op de toetscombinatie shift + del.

Aanbevolen: