Hoe Maak Je Een Laser Schoon In Een Dvd

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laser Schoon In Een Dvd
Hoe Maak Je Een Laser Schoon In Een Dvd

Video: Hoe Maak Je Een Laser Schoon In Een Dvd

Video: Hoe Maak Je Een Laser Schoon In Een Dvd
Video: HOW to make CNC LASER engraver DIY from DVD drive 2024, Maart
Anonim

Als uw dvd-speler defect raakt of stopt met het lezen van informatie van de schijf, kan de kop van de laserlens verstopt zijn. Probeer het eerst zelf schoon te maken voordat u naar een reparatiewerkplaats gaat.

Hoe maak je een laser schoon in een dvd
Hoe maak je een laser schoon in een dvd

Noodzakelijk

  • - dvd-schijf schoonmaken;
  • - speciale vloeistof voor reiniging;
  • - spuitbus met perslucht;
  • - wattenstaafjes;
  • - ethanol;
  • - water.

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor uw apparaat en ontdek of u een speciale reinigingsschijf kunt gebruiken. Kies welke behandeling, droog of nat, je gaat gebruiken bij het reinigen van het hoofd. Als het nat is, heeft u een speciale reinigingsvloeistof nodig, die in een hoeveelheid van twee druppels op de schijf wordt aangebracht.

Stap 2

Plaats de reinigingsschijf met de pijl naar voren in een draaitafel of drive in uw computer. De bedrijfstijd is gelijk aan de duur van het afspelen van een speciaal op de schijf opgenomen nummer. Een vergelijkbare schijf kan worden gekocht bij een speciaalzaak die huishoudelijke apparaten verkoopt.

Stap 3

Blaas stof van het lensoppervlak met behulp van een speciale spuitbus met gecomprimeerde gezuiverde lucht. Een dunne plastic buis die uit de patroonkop steekt, stelt u in staat de luchtstroom naar de gewenste locatie te leiden.

Stap 4

Om de laser te reinigen, richt u de buis op de lens en blaast u gedurende twee tot drie seconden. Dergelijke blikken worden verkocht in gespecialiseerde winkels, hun kosten zijn laag en ze gaan lang mee. Als u stof probeert te verwijderen met een gewone borstel, is het onwaarschijnlijk dat dit 100% zal lukken.

Stap 5

Reinig het lensoppervlak met een wattenstaafje, hoe dunner het is, hoe beter. Je kunt het zelf maken door een lucifer te nemen, deze af te knippen en een beetje watten om de punt te winden. Het belangrijkste is om geen krassen op het oppervlak van het prisma te maken en te proberen geen katoen in het apparaat achter te laten.

Stap 6

Veeg het prisma schoon met een paar zachte bewegingen. Zet de laser vervolgens weer in elkaar, waarbij de risico's correct worden uitgelijnd. Als de vervuiling erg sterk is, gebruik dan ethylalcohol verdund met water, in een verhouding van 1: 1.

Stap 7

Druk niet hard - dit kan de speciale antireflectielaag op het lensoppervlak wissen en het mechanisme beschadigen.

Aanbevolen: