Hoe Codecs Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Codecs Op Een Computer Te Installeren
Hoe Codecs Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Codecs Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Codecs Op Een Computer Te Installeren
Video: How to Install CCCP Codec Pack. 2024, Mei
Anonim

Codecs zijn speciale add-ons voor multimediaprogramma's waarmee u video van hoge kwaliteit kunt bekijken of maken, naar audiobestanden kunt luisteren en meer. Ze zijn meestal gratis te downloaden op internet en moeten onmiddellijk na het updaten van het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Hoe codecs op een computer te installeren
Hoe codecs op een computer te installeren

instructies:

Stap 1

Kies de juiste set codecs. De meest veelzijdige en bekendste zijn de K-Lite Codec Pack en Divx. Het K-Lite Codec Pack biedt het breedste scala aan beschikbare codecs, maar de installatie kan lang duren. Bovendien beweren veel mensen dat deze software af en toe niet goed functioneert. Divx-codecs zijn eenvoudiger te installeren en bieden een verzameling van alle essentiële componenten voor het bekijken van video.

Stap 2

Ga naar de officiële website van de tools en klik op de link "Systeemvereisten". Bekijk de minimumvereisten en schrijf ze op. Zorg ervoor dat uw computer hiermee overeenkomt en dat alle componenten die u installeert, werken zoals verwacht.

Stap 3

Ga naar de link "Codecs" en klik op de knop "Download". U wordt naar de downloadpagina geleid. Het DivxInstaller.exe-installatievenster verschijnt op het scherm. Druk op de toets "Uitvoeren". Er wordt een venster geopend met de woorden "Wilt u dit programma echt uitvoeren?" Selecteer "Ja". Geef de juiste installatietaal op.

Stap 4

Klik op Volgende en accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst. U wordt gevraagd om een "Yahoo! Toolbar" toe te voegen. Het biedt snelle toegang tot nuttige websites en beschermt uw computer tegen spyware en pop-ups. Bepaal of u het moet installeren of niet. Klik op Volgende en de installatie is voltooid.

Stap 5

Vul je e-mailadres in als je je wilt abonneren op de nieuwsbrief. Sluit het installatievenster. Er verschijnen drie pictogrammen op het bureaublad: DivX Converter, DivX Player en DivX Movies. Start DivX Player en open er een willekeurige film mee op uw computer. Als er geen problemen zijn met beeld en geluid, dan is de installatie van de codecs gelukt. Als je wilt, kun je nu films kijken op andere multimediaspelers.

Aanbevolen: