Waarom Codecs Nodig Zijn En Hoe Ze Te Installeren

Inhoudsopgave:

Waarom Codecs Nodig Zijn En Hoe Ze Te Installeren
Waarom Codecs Nodig Zijn En Hoe Ze Te Installeren

Video: Waarom Codecs Nodig Zijn En Hoe Ze Te Installeren

Video: Waarom Codecs Nodig Zijn En Hoe Ze Te Installeren
Video: you need to install inside codecs 2024, Mei
Anonim

Om comfortabel video's op een computer te kunnen bekijken, is een speler alleen niet voldoende. De mogelijkheid om multimediabestanden af te spelen is vrij beperkt. In dit geval komen de zogenaamde codecs te hulp. Het is de moeite waard om uit te zoeken wat ze zijn en hoe ze te installeren.

Waarom codecs nodig zijn en hoe ze te installeren
Waarom codecs nodig zijn en hoe ze te installeren

Video en audio

Een codec wordt breed gedefinieerd als een programma dat wordt gebruikt om audio en video te decoderen of te coderen. Dienovereenkomstig zijn er twee typen: audiocodecs en videocodecs. In de regel zijn deze programma's helemaal gratis en worden ze in onbeperkte hoeveelheden op het net verspreid. Bovendien zijn er veel opties voor het coderen van audio en video.

Om de codec te installeren voor een specifieke video of audio (of zelfs allemaal samen - de video heeft ook geluid), moet je weten in welk formaat ze zijn gecodeerd. Hiervoor worden speciale programma's gebruikt om de formaten van digitale mediabestanden te herkennen. De meest populaire zijn: VideoInspector, MediaInfo, GSPOT, viinfo. De eerste en derde van de vier hebben gratis versies. Nadat u de naam van de indelingen hebt geleerd, kunt u eenvoudig elke codec downloaden en installeren door de naam in een zoekmachine te typen. Moderne codecs hebben hun eigen installatieprogramma's, dus er zouden geen problemen moeten zijn met de installatie. Er is slechts één waarschuwing: het is noodzakelijk om alle informatie die op internet is gedownload op virussen te controleren. Bovendien programma's.

Universele benadering

Elke keer een codec downloaden en installeren voor het gewenste audio- of videoformaat is niet interessant. Het is veel leuker om alles in één keer te downloaden en te installeren. Hiervoor worden de zogenaamde codec-pakketten gebruikt, die bijna alle bekende codecs bevatten voor veelvoorkomende en niet erg multimediale formaten. De meest populaire hiervan is het K-Lite Codec Pack. De codecs zelf zijn erg klein van formaat en het hele codec-pakket neemt heel weinig ruimte in beslag op uw computer. Dit pakket wordt geheel gratis verspreid. Bovendien wordt het regelmatig bijgewerkt, met voortdurend nieuwe codecs en verbeterde versies van oude.

U kunt het pakket downloaden op de officiële website van de auteurs: https://codecguide.com/. Daar kunt u ook kennis maken met oude versies van het pakket, verschillende instructies voor codecs lezen, enz. Na het downloaden van het pakket, moet u de Russische versie van het installatieprogramma uitvoeren en de Russische taal van de geïnstalleerde codecs selecteren. Vervolgens moet u kiezen welke versie van het pakket u wilt installeren - volledig of beperkt. Hier kunt u het beste de volledige versie kiezen. Dan begint de installatie. Na een paar minuten wordt de installatie gedownload en nu kan de computer van de gebruiker bijna alle bekende multimediabestanden afspelen, met uitzondering van die waarvan het afspelen wordt beperkt door de kracht van de computer zelf. Video van HD-kwaliteit zal bijvoorbeeld vreselijk vertragen op een computer met een videokaart met minder dan 512 Mb geheugen.

Aanbevolen: