Hoe Codecs Voor Windows Media Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Codecs Voor Windows Media Te Installeren
Hoe Codecs Voor Windows Media Te Installeren

Video: Hoe Codecs Voor Windows Media Te Installeren

Video: Hoe Codecs Voor Windows Media Te Installeren
Video: How to Install the Media Player Codec Pack of Windows 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om naar codecs te verwijzen als speciale programma's voor het comprimeren en decomprimeren van multimediagegevens. Door de benodigde codecs te installeren, kan de gebruiker bestanden van de geselecteerde formaten afspelen en problemen oplossen die zich tijdens het afspelen voordoen.

Hoe codecs voor Windows Media te installeren
Hoe codecs voor Windows Media te installeren

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van een computer met een Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om alle codecs te installeren. Vouw de koppeling Programma's toevoegen of verwijderen uit en selecteer het tabblad Windows Setup in het dialoogvenster dat wordt geopend. Schakel het selectievakje in de regel "Multimedia" in (de optie "Geluiden en multimedia" is mogelijk, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem) en gebruik de opdracht "Compositie". Schakel de selectievakjes in de regels "Audio-opnames comprimeren" en "Video-opnamen comprimeren" in en sla de wijzigingen op door op de knop OK te klikken. Klik nogmaals op OK om ze toe te passen.

Stap 2

Om afzonderlijke codecs te installeren, opent u het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Hardware-installatie uit en gebruik de opdracht Volgende twee keer. Pas daarna het selectievakje in de regel "Nee, kies uit de lijst" toe en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Schakel het selectievakje in het veld "Geluids-, video- en spelapparaten" in de map "Apparaattypes" van het geopende dialoogvenster in en sla de wijziging op door op de knop "Volgende" te klikken. Geef de vereiste programmafabrikant op in de map Fabrikanten van het volgende dialoogvenster en selecteer de vereiste codec in de map Modellen. Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en sla de gemaakte wijzigingen op door op de knop "Voltooien" te klikken.

Stap 3

Als u de geïnstalleerde codecs moet verwijderen, keert u terug naar het item "Configuratiescherm" van het hoofdsysteemmenu en opent u de link "Programma's toevoegen of verwijderen". Selecteer het tabblad "Windows Setup" in het dialoogvenster dat wordt geopend en schakel het selectievakje in de regel "Multimedia" in. Gebruik de opdracht "Compositie" en schakel de selectievakjes "Audio comprimeren" en "Video comprimeren" in het volgende dialoogvenster uit. Bevestig uw keuze door op de knop OK te klikken en sla de aangebrachte wijzigingen op door nogmaals op dezelfde knop te klikken.

Aanbevolen: