Hoe De Systeemschijf Te Hernoemen

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemschijf Te Hernoemen
Hoe De Systeemschijf Te Hernoemen

Video: Hoe De Systeemschijf Te Hernoemen

Video: Hoe De Systeemschijf Te Hernoemen
Video: De naam van een map wijzigen 2024, Mei
Anonim

De stationsnamen worden automatisch toegewezen door het besturingssysteem, met behulp van het Latijnse alfabet. de letter "C" is meestal gereserveerd voor de systeemschijf, waarna lokaal en verwijderbaar in volgorde worden genoemd. Er zijn een aantal stappen die u moet nemen om de stationsletter te wijzigen.

Hoe de systeemschijf te hernoemen
Hoe de systeemschijf te hernoemen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat als u een fout maakt in de systeemregisterinstellingen bij het wijzigen van de naam van het systeemstation in de register-editor, of op een andere manier, dit kan leiden tot ernstige problemen die alleen kunnen worden verholpen door het Windows-besturingssysteem opnieuw te installeren. Wees daarom uiterst voorzichtig. Maak een back-up van uw systeemstatus en informatie op uw computer voordat u de stationsletter wijzigt.

Stap 2

Start het besturingssysteem opnieuw op, log in met beheerdersrechten. Start de register-editor door op de knop "Start" te klikken, selecteer de optie "Uitvoeren" en voer de opdracht Regedt32.exe in het veld in.

Stap 3

Ga naar de registersleutel volgens dit pad: HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM en ga vervolgens naar de sectie MountedDevices. Open het menu "Beveiliging" en selecteer het subitem "Machtigingen". Stel de groep "Beheerders" in op volledige toegangsrechten, nadat u alle volgende stappen hebt voltooid, moeten de rechten worden hersteld.

Stap 4

Verlaat het programma. Voer het programma Regedit.exe op dezelfde manier uit. Ga naar de registersleutel volgens het volgende pad: HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM, selecteer de sleutel / MountedDevices, zoek de parameter die de letter bevat die u aan de schijf moet toewijzen. Bijvoorbeeld DosDevices / C. Roep het contextmenu op de parameter op, selecteer de optie "Naam wijzigen". U kunt een letter opgeven die momenteel niet in het systeem wordt gebruikt, bijvoorbeeld Z.

Stap 5

Zoek de instelling die overeenkomt met de stationsletter die u wilt wijzigen, bijvoorbeeld / DosDevices / D. Klik met de rechtermuisknop op de parameter, selecteer de optie "Naam wijzigen". Geef een naam op die al een nieuwe stationsletter heeft, bijvoorbeeld / DosDevices / С. Roep vervolgens het contextmenu op de parameter / DosDevices / Z, hernoem het en noem het DosDevices / D.

Stap 6

Sluit Regedit af en voer Regedt32.exe opnieuw uit met de opdracht Uitvoeren in het hoofdmenu. Zet de reeds bestaande machtigingsopties voor de groep Administrators terug, meestal alleen-lezen.

Aanbevolen: