Hoe De Systeemschijf Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemschijf Over Te Zetten
Hoe De Systeemschijf Over Te Zetten

Video: Hoe De Systeemschijf Over Te Zetten

Video: Hoe De Systeemschijf Over Te Zetten
Video: Move System Reserved partition to another disk 2024, Maart
Anonim

Een harde schijf is een zeer kwetsbaar onderdeel van een personal computer. Wanneer u dit apparaat vervangt, installeert u meestal het besturingssysteem opnieuw op de nieuwe schijf. Er is een manier om de tijd aanzienlijk te verminderen met behulp van Windows-technologie voor het overbrengen van werkkopieën.

Hoe de systeemschijf over te zetten
Hoe de systeemschijf over te zetten

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - lege dvd-schijf.

instructies:

Stap 1

Om alle bestanden van het besturingssysteem naar een andere harde schijf te verplaatsen, maakt u een kopie van de lokale schijf. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit proces niet kan worden uitgevoerd tijdens het werken met het opgegeven besturingssysteem.

Stap 2

Download een set Partition Manager-bestanden voor het maken van een opstartbare schijf. Ze worden meestal gepresenteerd als een ISO-image. Dit maakt het gemakkelijker om een schijf te maken met de gewenste opties.

Stap 3

Brand de toepassing Partitiebeheer op dvd. Zorg ervoor dat u de multisessiefunctie uitschakelt om programma's in DOS-modus te kunnen uitvoeren.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu. Geef prioriteit aan uw dvd-station tijdens het opstarten. Start uw pc opnieuw op en wacht tot het programma klaar is met draaien vanaf de schijf.

Stap 5

Bereid een tweede harde schijf voor om informatie te kopiëren. Bij het maken van een kopie van een partitie moet een niet-toegewezen gebied aanwezig zijn. Als alle ruimte op de harde schijf wordt ingenomen door lokale volumes, verwijdert u er enkele. De hoeveelheid lege ruimte moet minimaal 3 GB groter zijn dan de grootte van de systeemschijf.

Stap 6

Open nu het tabblad "Wizards" en klik op het item "Sectie kopiëren". Selecteer met de linkermuisknop het systeemvolume van de eerste harde schijf. Klik volgende".

Stap 7

Selecteer het voorbereide gebied van de tweede harde schijf. Klik nogmaals op Volgende. Geef de grootte van de toekomstige lokale schijf op. Voeg hiervoor 2-3 GB toe aan het oorspronkelijke volume. Klik volgende. Sluit de vensters van de Wizard Volume kopiëren.

Stap 8

Klik op het tabblad Wijzigingen en ga naar het veld Fysiek toepassen. Bevestig de start van het proces van het verwerken van harde schijven. Annuleer deze procedure in geen geval en zet de computer in geen geval uit. Gebruik een ononderbroken stroomvoorziening om corruptie van de partitietabel te voorkomen.

Aanbevolen: