Hoe Maak Je Een Systeemschijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Systeemschijf?
Hoe Maak Je Een Systeemschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Systeemschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Systeemschijf?
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Je hebt een nieuwe computer gekocht zonder voorgeïnstalleerd besturingssysteem of je hebt hem zelf in elkaar gezet met losse onderdelen. De volgende stap bij het instellen zou moeten zijn om het besturingssysteem op de systeemschijf te installeren.

Hoe maak je een systeemschijf?
Hoe maak je een systeemschijf?

instructies:

Stap 1

Maak het besturingssysteem gereed voor gebruik voordat u het op de harde schijf installeert. Formatteer het met behulp van partitiemanagers voor de harde schijf. Er zijn veel programma's die hiervoor kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld Paragon Partition Manager, Norton PartitionMagic, Acronis Disk Director, Partition Commander, een klein hulpprogramma voor DOS fdisk, enzovoort. Om deze programma's te kunnen gebruiken, moet u ze echter vooraf op de cd-rom uitschrijven, zodat deze opstartbaar is.

Stap 2

Stel de juiste opstartvolgorde van de computerapparaten in het BIOS in en plaats de schijf met de partitiemanager in de cd-rom en start er vanaf. Verdeel de geïnstalleerde schijven indien nodig in meerdere partities. De belangrijkste harde schijf is bijvoorbeeld vaak verdeeld in verschillende partities. De eerste (gemarkeerd met de letter C) wordt vervolgens de systeempartitie gemaakt en de tweede en alle volgende zijn logische partities voor het opslaan van bestanden. De schijfpartitie die later de systeempartitie wordt, moet primair en actief zijn. Als hij deze tekens niet heeft, wijs ze dan toe aan speciale teams van programmamanagers. Nadat u alle bovenstaande bewerkingen hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Plaats de installatieschijf van het besturingssysteem in het station. Na alle instellingen en het beantwoorden van de relevante vragen van het installatieprogramma, ziet u een venster met de keuze van de installatielocatie van het besturingssysteem. Van alle aangegeven partities waarop u het systeem kunt installeren, selecteert u degene die u hebt toegewezen als systeem en actief is. Dus door een partitie op te geven, maakt u deze de systeemschijf.

Aanbevolen: