Hoe De Systeemschijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemschijf Te Installeren
Hoe De Systeemschijf Te Installeren

Video: Hoe De Systeemschijf Te Installeren

Video: Hoe De Systeemschijf Te Installeren
Video: HOE VERVANG JE EEN HARDE SCHIJF VAN EEN COMPUTER + WINDOWS 10 INSTALLATIE in 11 minuten tutorial 2024, Mei
Anonim

Bij het installeren van het besturingssysteem letten sommige gebruikers niet op hoe de opstartschijf de systeempartities op de harde schijf bepaalt. Vaak zijn er gevallen waarin het systeem zich niet op de partitie bevindt waarop het had moeten worden geïnstalleerd. Maar voor veel programma's moet het besturingssysteem op de "C:"-schijf worden geïnstalleerd.

Hoe de systeemschijf te installeren
Hoe de systeemschijf te installeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - besturingssysteem;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Om een systeemschijf op uw computer te installeren, moet u deze eerst aanmaken. Als u het al hebt, moet u enkele systeemparameters configureren. Log in als beheerder. Als u niet zeker weet welke categorie uw account is, ga dan naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start". Selecteer het gedeelte "Gebruikersaccounts" en zoek uw account. Naast uw naam wordt ook de categorie als computergebruiker weergegeven. Als u geen beheerder bent, zoekt u het beheerdersaccount. Start vervolgens het systeem opnieuw op en log eronder in.

Stap 2

Geef de beheerder volledige toegang. Voer het hulpprogramma regedit32.exe uit via de opdrachtregel. Zoek de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEMMountedDevices en selecteer in het menu Beveiliging de optie Machtigingen. Stel de beheerder volledige toegang in. Sluit het hulpprogramma regedit32.exe.

Stap 3

Hernoem de "verkeerde" schijf "C:". Om een andere stationsletter in te stellen op het verkeerde systeemstation, voert u het hulpprogramma regedit.exe uit via de opdrachtregel. Bekijk onder HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices de opties en zoek degene met de stationsletter. Klik met de rechtermuisknop op de parameter en klik op Naam wijzigen. Geef de defecte systeemschijf een willekeurige letter van het Latijnse alfabet.

Stap 4

Hernoem de systeemschijf. Herhaal de manipulaties uit de vorige paragraaf, zoek nu alleen de parameter van de schijf die u wilt hernoemen. Geef het de letter "C" en sluit het programma. Start je computer opnieuw op. Om het besturingssysteem te verfijnen of de gevolgen van een onjuiste installatie te elimineren, biedt Windows servicehulpprogramma's. Met behulp hiervan kunt u de instellingen eenvoudig naar wens aanpassen. Vergeet alleen niet om herstelpunten te doen.

Aanbevolen: