Hoe De Systeemschijf Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemschijf Uit Te Breiden
Hoe De Systeemschijf Uit Te Breiden
Anonim

Het probleem van onvoldoende ruimte op de harde schijf is bij veel gebruikers bekend. Meestal verwijderen ze in dergelijke gevallen gewoon onnodige bestanden. Maar als het gaat om de systeempartitie van de harde schijf, moet u andere methoden gebruiken.

Hoe de systeemschijf uit te breiden
Hoe de systeemschijf uit te breiden

Noodzakelijk

Paragon partitiemanager

instructies:

Stap 1

Om het volume van de systeempartitie van een harde schijf te vergroten zonder deze te formatteren, moet u speciale programma's gebruiken. Download en installeer het hulpprogramma Partition Manager ontwikkeld door Paragon. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart nadat de installatie van het programma is voltooid en voer het uit.

Stap 2

Selecteer in het snelstartmenu het item "Geavanceerde gebruikersmodus" en wacht tot het hoofdprogrammamenu is geladen. Zoek het tabblad "Wizards" bovenaan het werkvenster en open het. Beweeg de cursor over de regel "Extra functies" en selecteer in het uitgevouwen menu het item "Schijfruimte opnieuw verdelen".

Stap 3

Klik op de knop "Volgende" in het venster dat wordt geopend. Klik met de linkermuisknop op de grafische afbeelding van de sectie, waarvan de grootte moet worden vergroot. Dit is meestal lokaal station C. Klik op de knop Volgende om naar het volgende menu te gaan.

Stap 4

Vink nu het vakje aan naast een of meer partities waarmee u het systeemvolume wilt uitbreiden. Het is beter om van tevoren veel ruimte vrij te maken door ongebruikte bestanden te verwijderen. Dit versnelt het proces voor het aanpassen van het volume. Klik volgende.

Stap 5

Stel een nieuwe grootte in voor de lokale systeemschijf. Klik hiervoor op de pijl en verplaats de schuifregelaar. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. De voorbereidende voorbereiding van de schijf is voltooid. Open het menu Wijzigingen en klik op de knop Wijzigingen toepassen.

Stap 6

Na een tijdje opent zich een nieuw menu. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten. Alle verdere bewerkingen worden uitgevoerd in MS-DOS-modus. Houd er rekening mee dat het opnieuw toewijzen van schijfruimte 3-4 uur kan duren.

Aanbevolen: