Hoe De Systeemschijf Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemschijf Schoon Te Maken
Hoe De Systeemschijf Schoon Te Maken

Video: Hoe De Systeemschijf Schoon Te Maken

Video: Hoe De Systeemschijf Schoon Te Maken
Video: How to clean C Drive windows 10: Remove Hidden Junk Files To (Make your Laptop / PC Fast 🚀🚀🚀) 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd raakt de systeemschijf verstopt met veel onnodige bestanden: sommige blijven achter na het verwijderen van programma's, andere tijdelijke bestanden kunnen het resultaat zijn van alleen deze programma's. Veel computermonitoringprogramma's kunnen bijvoorbeeld verschillende rapporten achterlaten, waarvan de resultaten worden opgeslagen in tekstdocumenten. Ook raakt het register van het besturingssysteem na verloop van tijd verstopt. Voor een normale en stabiele werking van Windows moet de systeemschijf van tijd tot tijd worden schoongemaakt.

Hoe de systeemschijf schoon te maken
Hoe de systeemschijf schoon te maken

Noodzakelijk

Windows-computer, TuneUp Utilities-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

TuneUp Utilities biedt uitstekende mogelijkheden voor het optimaliseren van uw computer en het opschonen van uw harde schijf. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Na de eerste keer opstarten zal het programma het systeem scannen en aanbieden om de gevonden fouten te herstellen. Ga akkoord met bugfixes.

Stap 2

Vervolgens wordt u naar het hoofdmenu van het programma geleid, waarin u het item "Schijfruimte vrijmaken" selecteert. Klik in het venster Harde schijf opruimen op de pijl en selecteer uw systeemstation. Hieronder staan de opties voor het opschonen van de schijf. Klik op de regel "Onnodige bestanden". Klik in het volgende venster op "Wissen". Alle tijdelijke bestanden die overblijven na het verwijderen van programma's worden verwijderd van de systeemschijf. Ook wordt het cachegeheugen van internetbrowsers gewist, logbestanden, enz. worden verwijderd.

Stap 3

Na het voltooien van de opschoning, wordt u opnieuw naar het programmavenster gebracht, waar u opties voor het opschonen van de schijf kunt selecteren. Selecteer deze keer Oude back-ups als de optie om de schijf op te schonen. De reinigingsprocedure is hetzelfde. Als de computer geen back-upkopieën van de besturingssysteembestanden had, is deze opschoningsmethode gewoon niet beschikbaar.

Stap 4

Nu blijft het om het register te wissen. Om dit te doen, selecteert u in het hoofdmenu van het programma "Systeemoptimalisatie" en vervolgens in de onderhoudstaken - "Registeropruiming". Selecteer in het volgende venster "Volledige weergave" en vervolgens - "Volgende". Klik na het voltooien van de systeemscan op "Problemen onmiddellijk opschonen" en klik op "Volgende". Klik vervolgens op "Voltooien". U keert terug naar het vorige programmavenster.

Stap 5

Selecteer vervolgens in de onderhoudstaken "Niet-werkende snelkoppelingen verwijderen". Wacht terwijl het systeem klaar is met scannen op onnodige snelkoppelingen. Hierdoor worden snelkoppelingen weergegeven die verwijzen naar de systeempartitie en andere lokale schijven. Het is niet nodig om de labels van elke sectie om de beurt te verwijderen. Klik gewoon op "Wissen" en eventuele kapotte snelkoppelingen worden verwijderd.

Aanbevolen: