Een Ventilator Op Een Processor Installeren

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Op Een Processor Installeren
Een Ventilator Op Een Processor Installeren

Video: Een Ventilator Op Een Processor Installeren

Video: Een Ventilator Op Een Processor Installeren
Video: Install an Intel LGA1150 or LGA1155 CPU Processor as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop de kracht van de computer niet genoeg is. Een eenvoudige manier om dit probleem op te lossen, is door de processor te vervangen door een krachtigere. Of, voor een snellere en stabielere werking van het systeem, is hoogwaardige koeling nodig en het stof dat zich heeft opgehoopt tussen de koelvinnen verstoort een goede warmteoverdracht. Het uitvoeren van een van deze bewerkingen is onmogelijk zonder de processorkoeler te demonteren en te monteren.

Een ventilator op een processor installeren
Een ventilator op een processor installeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - koeler;
  • - warmtegeleidende pasta.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijklep van de personal computer. Plaats de processor op de juiste plaats (socket) op het moederbord en zet deze vast in de socket met een speciale klemhendel die zich naast de socket bevindt. Neem vervolgens warmtegeleidende pasta en smeer het hele gebied van het koellichaam waarmee de processor ermee in contact komt. Bevestig het koellichaam aan de ventilator met behulp van de clips op de ventilator. Installeer de resulterende structuur op de processor. Druk de schroeven op de koeler naar beneden en draai ze tegen de klok in. Het koelsysteem is nu op de processor geïnstalleerd.

Stap 2

Nu moet u de ventilator aansluiten op de voeding zodat het koelsysteem zijn functie effectief kan uitoefenen. Om dit te doen, moet u weten op welke pinnen u het moet aansluiten. Als de ventilator verkeerd is aangesloten, kan deze kapot gaan of niet correct werken (in de tegenovergestelde richting draaien en geen warme lucht van de radiator wegblazen, maar eerder over de processor blazen). Dit probleem kan optreden als de polariteit verkeerd is aangesloten.

Stap 3

Het moederbord heeft drie pinnen die de ventilator van stroom voorzien. Dienovereenkomstig heeft een ventilator met bipolaire voeding drie draden: meestal rood, geel en zwart. De rode draad moet worden aangesloten op de power plus, de gele draad is aangesloten op de power minus en de zwarte draad is geaard en wordt aangesloten op de bijbehorende pin op het moederbord.

Stap 4

Controleer voordat u begint of alle kabels correct zijn aangesloten. U kunt dit controleren aan de hand van de documentatie die geschikt is voor dit moederbord. Het koelsysteem is volledig geïnstalleerd op de processor en is klaar voor gebruik. Nu kunt u het deksel van de systeemeenheid sluiten.

Aanbevolen: