Hoe Een Processor Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor Op Een Computer Te Installeren
Hoe Een Processor Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Processor Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Processor Op Een Computer Te Installeren
Video: Installing a CPU - How To: Basics 2024, Mei
Anonim

De centrale processor is het belangrijkste element van een personal computer, waarvan de prestaties van de pc rechtstreeks afhangen. Moderne CPU's verschillen in het type socket (socket), het aantal cores en vele andere kenmerken. In stationaire computers kan de processor worden vervangen zonder het gebruik van speciale apparatuur.

Hoe een processor op een computer te installeren
Hoe een processor op een computer te installeren

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - koelpasta;
  • - een pluisvrije doek.

instructies:

Stap 1

Kies om te beginnen de juiste CPU voor uw computer. Zoek hiervoor het model van het moederbord dat op uw pc is geïnstalleerd. Dit kan op verschillende manieren. Open de behuizing van de systeemeenheid en kijk naar de merknaam en het model van het moederbord. U kunt ook verschillende freeware-programma's zoals Speccy gebruiken om uw moederbordmodel automatisch te detecteren.

Stap 2

Kijk op de website van de fabrikant van het moederbord voor informatie over ondersteunde processormodellen. In dit geval moet u de CPU-socket achterhalen. Zoek en koop een modernere CPU op basis van de informatie die u hebt geleerd. Doe voorzichtig. Sommige moederborden met LGA 775-socket ondersteunen een beperkte lijst met CPU's.

Stap 3

Verwijder de oude processor. Open hiervoor de pc-behuizing en verwijder de ventilator en het koellichaam die op het moederbord zijn geïnstalleerd. In de meeste gevallen is het voldoende om hiervoor 2-4 grendels te openen. In dit geval is het niet nodig om het moederbord uit de behuizing te halen. Merk op dat de ventilator meestal is aangesloten op het moederbord.

Stap 4

Gebruik een droge, pluisvrije doek om de resterende koelpasta van de processor en het koellichaam af te vegen. De radiator kan worden afgeveegd met alcohol om vetvlekken te verwijderen. Open de vergrendeling op het moederbord en verwijder de oude processor. Installeer een nieuwe CPU op zijn plaats. Wees zeer voorzichtig wanneer u dit doet. Raak de pinnen op de CPU of het bord niet aan. Zoek vooraf de richting van de processorinstallatie uit. Dit wordt meestal aangegeven door een speciale pijl in de hoek van de CPU. Soms vind je uitsparingen in de CPU-behuizing en lipjes in de socket op het moederbord.

Stap 5

Breng een kleine hoeveelheid koelpasta aan op de geïnstalleerde CPU. Installeer de radiator, druk hem stevig aan, maar maak de clips niet vast. Verwijder het koellichaam en verwijder overtollige koelpasta, indien aanwezig. Plaats de radiator terug en repareer deze.

Stap 6

Zet na een paar minuten de computer aan en controleer of de processor goed werkt. Vergeet niet om eerst de koelventilator op het moederbord aan te sluiten. Voer een hulpprogramma uit dat de CPU-temperatuur weergeeft, zoals Everest. Zorg ervoor dat de temperatuur het toegestane bereik niet overschrijdt. Herhaal anders de procedure voor het vervangen van de koelpasta. Controleer of de ventilator werkt als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen om de CPU-temperatuur te verlagen.

Aanbevolen: